1 adet büyük domates kaç kalori?

İçindekiler:

  1. 1 adet büyük domates kaç kalori?
  2. 1 adet domates kaç kaloridir?
  3. Domates bir protein midir?
  4. Domates bir karbonhidrat mıdır?
  5. Domates ketojenik diyete uygun mu?

1 adet büyük domates kaç kalori?

Antioksidan özelliğiyle kanser oluşumuna karşı mücadelede önemli rol oynar. Yaklaşık 100 gr. olan 1 adet domates 18, 7 kaloridir.

1 adet domates kaç kaloridir?

Adet, dilim ve porsiyon miktarlarına göre domates kalori değerleri şu şekilde incelenebilir: 1 adet küçük boy (85 gr) domates 14 kcal. 1 adet orta boy (110 gr) domates 19 kcal.

Domates bir protein midir?

Diğer temel besin maddelerine göre domateste 4 gram karbonhidrat, 1 gram protein, 18 kalori ve 0 gram doymuş yağ bulunur. Düşük kalori oranı nedeniyle bolca yenebilir. Domates tohumlarının kolesterolü yoktur. Böylece, domates tohumları diyetinize kolesterol eklemez.

Domates bir karbonhidrat mıdır?

Taze domateste karbonhidrat oranı %4 gibi düşük bir orana sahip. Karbonhidrat içeriği, esas olarak basit şekerler ve çözünmeyen liflerden oluşuyor. Domates, C vitamini, potasyum, K vitamini, A vitamini, kalsiyum, demir ve folat gibi çeşitli vitamin ve minerallerin kaynağı.

Domates ketojenik diyete uygun mu?

Ancak günümüzde ketojenik diyet düşük karbonhidrat yüksek protein gibi anlaşılıyor. Ketojenik diyette tüketebileceğiniz besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, peynir, domates, salatalık, yeşillikler, ıspanak, brokoli, lahana vb gibi karbonhidratı düşük sebzeler.