Hayalet plaka nedir?

İçindekiler:

  1. Hayalet plaka nedir?
  2. Plaka kaybolunca ne olur?
  3. Vali plakası nasıl olur?
  4. Plaka çalınması durumunda ne yapılmalı?

Hayalet plaka nedir?

Trafik kurallarını hiçe sayan sürücülerin EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kameralarına yakalanmamak için gizlenen plaka kullanmaları üzerine polis geniş çaplı araştırma başlattı. 'Hayalet plaka' adı verilen sistemde, plaka EDS kameraları bulunan yerlerde tek düğmeyle gizlenebiliyor.

Plaka kaybolunca ne olur?

Plakanın kayıp olduğu sisteme işlenir. Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz.

Vali plakası nasıl olur?

Vali plakaları KIRMIZI PLAKA diye adlandırılan plakalardandır. Ana gövde rengi kırmızıdır. ... Vali plakalarında o ilin trafik plaka kodu ve 0001 ( 3 sıfır ve 1 ) yazılır. Plaka ölçüleri resmi Trafik tüzüğüne göre yapılır.

Plaka çalınması durumunda ne yapılmalı?

Plakanın çalınması oldukça önemli bir konudur, plaka sahibinin adına pek çok suç işlenebilir ve bu durumun ortadan kaldırılması adına plakası çalınan kişiler derhal en yakın karakola giderek şikayetçi olmalıdır. Şikayetinden sonra polis memurları da gereken yerlere yönlendirecektir.