9 taş oyunu nasıl oynanır ve kuralları?

İçindekiler:

  1. 9 taş oyunu nasıl oynanır ve kuralları?
  2. 9 Taş Oyunu Nasıl Yapılır?
  3. 9 12 taş oyunu nasil oynanir?
  4. Salyangoz seksek oyunu nasıl oynanır?
  5. Seksek en az kaç kişiyle oynanır?

9 taş oyunu nasıl oynanır ve kuralları?

İki kişi üçer taşla oynanır. İlk üç hamlede oyuncular taşlarını 9 noktadan bir boş olanına koyar, aynı çizgide bir üçlü oluşturan kazanır, yoksa şu iki kurallardan birine göre oyuncular dan biri aynı çizgide bir üçlü oluşturana kadar sırayla birer taş oynatarak oynanır. Taş herhangi bir boş yere.

9 Taş Oyunu Nasıl Yapılır?

Dokuz Taş oyunu üzerine farklı şekillerde çizim yapılmış bir tahtadan oluşmaktadır. Aynı zamanda bu tahta iki rakip ile oynanır ve rakiplerin farklı renklerde taşları vardır. Bir rakibin taşları siyah ve diğer rakibin taşları kırmızıdır.

9 12 taş oyunu nasil oynanir?

Oyuncular taşları hareket ettirerek aynı düzlemde üç (3) taşı bir araya getirerek rakibinin taşını yiyebilir. Oyuncular dokundukları taşı oynamak zorundadırlar. Bir oyuncu 3 dakika içinde hamle yapmak zorundadır. 3 dakika içinde hamle yapmamışsa sırasını kaybeder, hamle sırası rakibe geçer.

Salyangoz seksek oyunu nasıl oynanır?

Oyuncu aşığıyla vurarak çember dışına çıkardığı taşı alır. Oyuncu eğer taşı çıkaramazsa sıra diğer oyuncuya geçer. Oyunda amaç daire içindeki tüm taşları daire dışına çıkarmaktır. Oyunculardan, attıkları taşları oyun alanının en küçük çemberinin içerisine isabet ettirmeye çalışmalarını isteyebilrisiniz.

Seksek en az kaç kişiyle oynanır?

Oyun lideri tarafından belirlenmiş ve sıralaması yapılmış isimler listesinde yazılı 6 kız 6 erkek oyuncuyla oynanır. Sıralama kısıtlanması yoktur. Oyuna başlama sırası kura atışı ile tespit edilir. Her oyuncunun ikişer kez oyunu, tüm oyuncuların oynaması ile tamamlanır.