Takdis edilme ne demek?

İçindekiler:

  1. Takdis edilme ne demek?
  2. Takdis ne demek dini?
  3. Kef kef nedir?
  4. Kaf Kef kelime anlamı nedir?
  5. Kef nedir Malatya?
  6. Yeis ne demek cümle içinde?
  7. Uygar nasıl bir isim?

Takdis edilme ne demek?

Takdis etmek, hürmet göstermek ve yüceltmek anlamına gelir.

Takdis ne demek dini?

1. Kutsal sayma, mübârek kabul etme: Vezâif-i insâniyyesinden iki şeyi takdis ederdi (Sâmipaşazâde Sezâî). ... Allah'ı şânına yakışmayan sıfatlardan tenzih etme: Kimi takdîs ü kimi temcîd okur.

Kef kef nedir?

İçinde sebze veya et, kemik kaynatılan bir sıvının üzerinde oluşan köpük.

Kaf Kef kelime anlamı nedir?

Sagopa Kajmer'in şarkılarında dile getirdiği bir mahlası daha var: “Kaf Kef”. Bu kelimenin anlamı “Kaf dağının kaf'ı ve ölü kefenin kef'i”nın kısaltılmış hali olması.

Kef nedir Malatya?

Kef: Tereyağı eritilir, süzgeçten başka bir kaba geçirilir, dipte kalan tortulu kısma bir miktar un ilâve edilerek kavrulur, tuz atılır. Bu şekilde hazırlanan yiyeceğe kef denir. Lezzet vermek amacıyla özellikle çorbalarda kullanılır.

Yeis ne demek cümle içinde?

YEİS – YE'S Şiddetli üzüntü, keder: Ger ye's-i humârın verecekse sonunda / Evvelce şikest olsun o peymâne-i ümmîd (Cevdet Paşa).

Uygar nasıl bir isim?

Türkçede her ismin bir manası olduğu gibi uygar isminin de manası var olmaktadır. Uygar isminin anlamı kültürlü eğitimli medeni manalarına gelmektedir. Anne ve babalar çocukları kültürlü eğitimli ve medeni olmaları açısından ismin anlamını taşıyacağına inanıp bu ismi çocuklarına tercih edip ad olarak vermektedirler.