Hukuki semere ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukuki semere ne demek?
  2. Semeresini görmek nedir?
  3. Semere ne işe yarar?
  4. Medeni semere ne demek?
  5. Semeresini almak ne demek?
  6. Semere i hayat ne demek?
  7. Hukuki ürün nedir?
  8. Mahsul kelimenin anlamı nedir?
  9. Mahsul ne demek TDK Sözlük?
  10. Osmanlıca Hayatımın anlamı ne demek?
  11. Hukuki işlem ne demek?
  12. Doğal ürün nedir hukuk?

Hukuki semere ne demek?

Hukuk terimi olarak bir maldan elde edilen ürünlere semere adı verilir. Bir malın kendinden kaynaklanan ürünlerine ise doğal semere yani tabi semere denir. ... İntifa hakkı malikin bir malı kullanma ve semerelerinden faydalanma hakları ile bir şahıs lehine devredilir.

Semeresini görmek nedir?

İstenilen sonuç, verim: “Sonunda bu zahmetli uğraşın semeresini görür gibi oldu.” -A.

Semere ne işe yarar?

Semer : Yukaç. Hamalların yük taşırken kullandığı deriden sırt yastığı, arkalık. At, eşek, katır vb. hayvanların sırtına yerleştirilen, üzerine yük bağlanan veya binilen, iskeleti ağaçtan araç.

Medeni semere ne demek?

I- Bir taşınmazın haczi, onun hukuki (medeni) ve tabii semereleri ile hâsılat ve menfaatlerini de kapsar (İİK. ... «Hukuki (medeni semere)»den maksat taşınmazın kiralarıdır.

Semeresini almak ne demek?

İstenilen sonuç; verim: Bir çalışmanın semeresini almak. Alınan önlemler kısa sürede semeresini verdi. —2. Esk. Yemiş, meyve, ürün.

Semere i hayat ne demek?

Hayatın netice ve faydaları.

Hukuki ürün nedir?

1- Dönemsel olarak elde edilen doğal veya hukukî ürünler: Bunlar bir şeyin belli süreler içinde yahut mevsim itibariyle meydana getirerek alınması, asıl şeyin verimine zararlı olmayan ürünlerdir. ... Önemli olan asıl şeyin üretim kabiliyetini etkilemeden, uzun olmayan aralıklarla ürün alınabilmesidir.

Mahsul kelimenin anlamı nedir?

1. Buğday, arpa, tütün, meyve vb. topraktan elde edilen şey, ürün: Ve yılda iki mahsul alırlar (Kâtip Çelebi'den Seç.). Toprağının verdiği mahsul ile geçinir (Ahmet Hâşim). Ankara'ya geldiği zaman Hacı Bayram'ı müritleriyle orada mahsul toplarken görür (Ahmet H.

Mahsul ne demek TDK Sözlük?

Arapçada husul kelimesi yetişmek ve üremek anlamına gelir. Bu kelimeden türetilmiş olan mahsul ise genellikle topraktan yetiştirilen ürünler için kullanılır. Örneğim buğday, mısır ve arpa gibi hububatların tamamı birer mahsuldür. ... Bu tamlamalardan biri olan mahsul-i hayat, çocuk anlamına gelir.

Osmanlıca Hayatımın anlamı ne demek?

hayat / hayât / حيات Dirilik. Canlılık. Yaşama. ... kendi Zât-ı Ehadiyyetine mahsus bir hayat sıfatı ile muttasıftır.

Hukuki işlem ne demek?

Hukuki İşlem Kavramı doğurmaya yönelik irade açıklamalarıdır. Daha geniş bir ifadeyle, hukuki işlemler, bir veya birden fazla kişinin, hukuk düzeninin çizdiği sınırlar içinde hukuki sonuç doğurmaya yönelik irade açıklamalarıdır.

Doğal ürün nedir hukuk?

Madde Metni Ürünler, dönemsel olarak elde edilen doğal veya hukukî ürünler ile bir şeyin özgülendiği amaca göre âdetler gereği ondan elde edilmesi uygun görülen diğer verimlerdir. Doğal ürünler asıl şeyden ayrılıncaya kadar onun bütünleyici parçasıdır.