Yeşil pasaport almak için kadro derecesi mi maaş derecesi mi?

İçindekiler:

  1. Yeşil pasaport almak için kadro derecesi mi maaş derecesi mi?
  2. Memur yeşil pasaport kaç yıllık memura verilir?
  3. 3 derece memur kaç yılda?
  4. Devlet memuru eşi yeşil pasaport alabilir mi?
  5. Kadro derecesi nasıl öğrenebilirim?
  6. 1 dereceden memur ne demek?
  7. Öğretmenler kaçıncı dereceden göreve başlar?
  8. Memur kadro derece kaça kadar düşer?
  9. 1 2 ve 3 derece kadro karşılığı nedir?

Yeşil pasaport almak için kadro derecesi mi maaş derecesi mi?

Madde hükmüne göre Devlet memurlarının yeşil pasaport alabilmesi için unvanlarına bakılmaksızın kadrolarının 1, 2 veya 3. dereceli kadro olması zorunludur.

Memur yeşil pasaport kaç yıllık memura verilir?

Yeşil pasaport devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine verilirken; bordo pasaport için devlet çalışanı olma şartı aranmaz. Yeşil pasaport en çok 5 yıl süre ile verilirken, bordo pasaportu 10 yıl süre ile alabilirsiniz.

3 derece memur kaç yılda?

Olağan derece yükselmesi için bazı şartların oluşması gerekir. Üst dereceden boş bir kadronun bulunması, Derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3. kademesinde 1 yıl bulunmuş, Kadronun tahsis edildiği görev için öngörülen nitelikleri elde etmiş olması şarttır.

Devlet memuru eşi yeşil pasaport alabilir mi?

MEMUR EŞİ VE ÇOCUKLARININ YEŞİL PASAPORT ALMA HAKKI VAR MI? Eşleri ve Birlikte yaşadıkları 25 yaşını geçmeyen, evli ve iş sahibi olmayan, öğrenim gören çocukları ile 25 yaşını geçse bile sürekli bakıma muhtaç, evli ve iş sahibi olmayan engelli çocuklar da hususi damgalı pasaport alabilmektedir.

Kadro derecesi nasıl öğrenebilirim?

Devlet memurları için derece kademesi sorgulaması E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak memur derece kademesi sorgulaması yapılabilmektedir. Ayrıca kişiler memurluk derecelerini kendileri de hesaplayabilmektedirler.

1 dereceden memur ne demek?

Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir.

Öğretmenler kaçıncı dereceden göreve başlar?

Öğretmen hangi derece ve kademeden başlar? Örneğin göreve yeni başlayan bir öğretmen 4 yıllık lisans mezunu ise 9/1'den (DokuzaBir ya da 9. derece 1. kademeden) başlar. Eğer 5 yıllık lisans mezunu ise 9/2'den başlar.

Memur kadro derece kaça kadar düşer?

Ortaokulu bitiren ve memur olan devlet memurları, Derece 14 Kademe 2 ile göreve başlarlar. Yükselebilecekleri derece en fazla 5'dir. Eğer ortaokul dengi mesleki veya teknik bir öğrenim bitirdiyse 14/3 ile başlar ve en fazla 5. Dereceye düşer.

1 2 ve 3 derece kadro karşılığı nedir?

1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor. Bu personel içinden 1,2 ve 3. derece kadro karşılığı olanlar da yeşil pasaporta hak kazanır.