Nusha nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Nusha nasıl yazılır?
  2. Nüsha çoğul mu?
  3. Nüsha fotokopi mi?
  4. Nüsha i Kur'an ne demek?
  5. Husus tekili nedir?
  6. Pelte ne için kullanılır?
  7. Pelte kelimesinin anlamı ne?
  8. Damga vergisi nüsha nedir?
  9. Gül yaprağı nüsha i Kur'an arasında ne demek?

Nusha nasıl yazılır?

nüsha, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, n harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'n', 'ü', 's', 'h', 'a', şeklindedir. nüsha kelimesinin tersten yazılışı ahsün diziliminde gösterilir.

Nüsha çoğul mu?

nüsha / نسخه / نُسْخَه (Çoğulu: Nüsah) Yazılı şey. Yazılı bir şeyden çıkarılan suret.

Nüsha fotokopi mi?

Kâğıtların fotokopi ile çoğaltılmış örneklerinin de "Aslına uygundur" ya da "Aslı gibidir" şerhi ile onaylayanın imzası veya kaşesini ihtiva etmesi halinde mahiyeti itibarıyla suret; kâğıdın taraflarınca ayrıca imzalanması halinde ise nüsha olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

Nüsha i Kur'an ne demek?

nüsha-i kur'aniye / nüsha-i kur'âniye Ciltlenmiş, kitap hâline getirilmiş Kur'ân nüshası.

Husus tekili nedir?

hususat / hususât / husûsat / خصوصات (Tekili: Husus) Hususlar, bakımlar, işler. Tarzlar, şekiller. Mes'eleler.

Pelte ne için kullanılır?

Pelte ne işe yarar? Sıcak suda nişasta peltesi denilen jelatinimsi bir kütle haline gelir. Faydası : Güzellik maskelerinde, eczacılıkta ve çamaşırları kolalamakta kullanılır.

Pelte kelimesinin anlamı ne?

1. Nişasta, şeker, su veya meyve suyu ile yapılan gevşek kıvamlı tatlı: Batmış güneş ışığında ayva peltesi gibi açıcı, tatlı, şuruplanmış görünen vâhaya doğru koşmaya başladım (Refik H.

Damga vergisi nüsha nedir?

Dolayısıyla, damga vergisi uygulamasında nüsha "aynı hüküm ve kuvveti haiz olmak üzere birden fazla düzenlenmiş ve taraf/taraflarınca ayrıca imzalanmış olan kâğıtların her biri"ni ifade eder.

Gül yaprağı nüsha i Kur'an arasında ne demek?

Büyük kitâbiyât bilginimiz Ali Emiri Efendi sevdiği ve hoşlandığı bir insanı târif ederken, "Gül yaprağıdır nüsha-i Kur'an arasında" diyor, böyle orijinal bir cümleyle dostuna duyduğu muhabbeti dile getiriyor. Bilindiği gibi gül Peygamberimizi temsil ediyor. Kur'an ise Allah'ın kelâmıdır.