Arap Şükrü Bursalı mı?

İçindekiler:

  1. Arap Şükrü Bursalı mı?
  2. Arap Şükrü hangi şehirde?
  3. Şükrü Değişmez kimdir?
  4. Arap Şükrü gerçekte kim?
  5. Şükrü Çetin Kimdir?

Arap Şükrü Bursalı mı?

Selanikli olduğu, Rumcayı da iyi bildiği için devamlı düşman üzerine akına gönderilirmiş. Oradan kalmış bu Akıncı Şükrü adı. Neyse, savaştan sonra babam İstanbul'a yerleşmiş. Daha sonra Bursa'ya geliyor, 'Şar Kulüp'ü çalıştırmaya başlıyor.

Arap Şükrü hangi şehirde?

Esaretten kaçarken yaralanan ve malulen emekli olan Arap Şükrü, ilk lokantasını Ayvalık'ta açmış. Daha sonra Bursa'ya gelen Arap Şükrü, bugünkü Şar Kulübü'nün işletmeciliğini yapmış.

Şükrü Değişmez kimdir?

(Vodina 1893 - Bursa 1960) Altıparmakla günümüzde Arap Şükrü sokağı adıyla anılan yerde yeni bir meyhane kültürü oluşmasına katkıda bulunan işadamı. "Arap" sanı, dedesinin Yemen'de bir Arap kızıyla evlenmiş olması nedeniyle, yakıştırma olarak takılmış. Kurtuluş Savaşı'na katıldı.

Arap Şükrü gerçekte kim?

1893 Vodina (Selanik yakınlarında bir kaza) doğumlu olan Arap Şükrü, askeri okulda okuyup subay olduktan sonra "Akıncı Şükrü" olarak Kurtuluş Savaşı'na katılmış, Kütahya yakınlarında esir düşmüş bir savaş gazisidir.

Şükrü Çetin Kimdir?

Şükrü ÇETİN, 2008 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2013 yılında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Asistanlığını tamamlayan Çetin, halen Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmaktadır.