Sinameki otu ne işe yarar saç?

İçindekiler:

  1. Sinameki otu ne işe yarar saç?
  2. Sinameki kürü nasıl yapılır?
  3. Sinameki kaç dakikada etkisini gösterir?
  4. Sinameke nasıl kullanılır?

Sinameki otu ne işe yarar saç?

Saçlarınızın canlılığını kaybettiği ve sıkça döküldüğü anda bir ilaç gibi faydalı olacaktır. Sinameki otu saç dökülmesi problemlerinde en doğal tedavi malzemeniz olacaktır. Saçlarınızı besleyip canlılık kazandıracaktır. Saçları uzun zamanda uzayanlarda ise sinameki otu saç uzatma etkisi ile tercih edilecektir.

Sinameki kürü nasıl yapılır?

Yarım tatlı kaşığı kurutulmuş sinameki yaprağı, bir bardak sıcak su, 3 yarım tatlı kaşığı bal gerekli malzemeler. Öncelikle bir bardak su cezvede kaynatılıyor. Daha sonra cezve ocaktan alınıyor. Akabinde sinameki yaprakları içine eklenerek kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılıyor.

Sinameki kaç dakikada etkisini gösterir?

Düzensiz beslenme, yetersiz su tüketimi ve aktivite azlığı nedeniyle oluşan bağırsak tembelliği kabızlığa neden olur. Kabızlık yaşam kalitesini düşüren stres ve sıkıntı yaratan önemli bir problemdir. Müshil etkisi nedeniyle kabızlık probleminde kullanılan sinameki çayı etkisini 8-10 saat içinde göstermeye başlar.

Sinameke nasıl kullanılır?

Sinameki ve bal karışımından oluşan çay tarifi iştah kesici ve metabolizma hızlandırıcı olarak tüketilmektedir. Bir bardak kaynamış su içerisine birer çay kaşığı sinameki ve bal eklenerek karıştırılır, 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Hazırlanan çay, sabah ve akşam yarımşar bardak olmak üzere günde iki kez içilir.