Akdeniz ateşine hangi yiyecekler iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Akdeniz ateşine hangi yiyecekler iyi gelir?
  2. Akdeniz ateşine ne iyi gelir bitkisel?
  3. FMF atağında neler olur?
  4. FMF nefes darlığı yapar mı?

Akdeniz ateşine hangi yiyecekler iyi gelir?

Proteinler özelliklede balık, tavuk ve yagsız etler. Baklagiller örnegin nohut, fasulye eğer gaz yapıyorsa siyah fasülye, kırmızı fasülye ve maş fasülyesi gibi gaz yapıcı özelliği az olan baklagiller. içeçekler özelliklede su, özellikle adaçayı, kekik, rezene gibi gaz giderici bitkisel çaylar gibi.

Akdeniz ateşine ne iyi gelir bitkisel?

Akdeniz ateşi bitkisel kürü yapmak için ihtiyacımız olan 150 gr kereviz ve 150 gr ıspanaktır. 2 Barda su içerisine ilk olarak 150 gr doğranmış kerevizi atalım ve 10 dakika kaynatalım, 10 dakika sonrasında kaynamakta olan sura 150 gr ıspanak ilave ederek 5 dakika daha ağzı kapalı olarak kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

FMF atağında neler olur?

FMF, ataklar halinde tekrarlayan, 3-4 gün sürebilen, ateşin de eşlik ettiği karın zarında iltihaplanma nedeniyle karın ağrısı, göğüs kafesinde ağrı ve batma hissi (plevit-akciğer zarı iltihabı) ve eklem ağrısı-şişliği (artrit-eklem iltihabı) ile karakterizedir.

FMF nefes darlığı yapar mı?

Atak eklem zarında oluştuğunda artrit dediğimiz eklem iltihabı, periton dediğimiz karın zarında olduğunda karın ağrısı, akciğer zarında olduğunda nefes darlığı, göğüs ağrısı, yan ağrısı, kalp zarında olduğunda göğüs ağrısı gibi belirtiler olabilmektedir.