AÖF not hesaplama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. AÖF not hesaplama nasıl yapılır?
  2. AÖF geçer not Kaç 2020?
  3. AÖF genel not ortalaması en yüksek kaç?
  4. AÖF final yüzde kaç etkiliyor 2021?
  5. AÖF dönem sonu notu nasıl hesaplanır?
  6. AÖF boş bırakılan sorular yanlış sayılır mı?
  7. AÖF Başarı notu kaç olmalı?
  8. Açıköğretim ders geçme notu kaç?

AÖF not hesaplama nasıl yapılır?

Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun 0'u, dönem sonu sınav notunun p'i alınarak Başarı Notu hesaplanır. Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız.

AÖF geçer not Kaç 2020?

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU? Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde ders geçme notu 30'dur. 30'un altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 30'un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır.

AÖF genel not ortalaması en yüksek kaç?

AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için; – FF dersinin olmaması, – En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması, – Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

AÖF final yüzde kaç etkiliyor 2021?

Anadolu Üniversitesi, senatosu tarafından alınan karara göre 2021 yılında ders geçme notu 35 olarak belirlendi. AÖF dönem sonu (final) sınavlarının not ortalamasına etkisi ise yüzde 75 olarak açıklandı.

AÖF dönem sonu notu nasıl hesaplanır?

Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak Başarı Notu hesaplanır. Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız.

AÖF boş bırakılan sorular yanlış sayılır mı?

AÖF sınav cevapları değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

AÖF Başarı notu kaç olmalı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.

Açıköğretim ders geçme notu kaç?

Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.