Açıköğretim Ortaokul kaç ders var?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim Ortaokul kaç ders var?
  2. Açıköğretim Ortaokul kaç puan gerekir?
  3. Açık Ortaokul diploma nasıl alınır?
  4. Kaç Puanla ders geçilir ortaokul?
  5. Açık Öğretim Orta kaç kredi ile biter?

Açıköğretim Ortaokul kaç ders var?

Açık Öğretim Ortaokulu'nda öğrenimine devam eden ve kayıt yenileyen öğrenci toplam 12 dersten; sınava girme kriterine göre sistemin otomatik işaretlediği derslerin haricinde en fazla dört ders seçimi yapabilir.

Açıköğretim Ortaokul kaç puan gerekir?

Sınıfın bütün derslerinin sınavlarına girmiş olmak ve aralarında Türkçe dersi bulunmamak ve derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olmak kaydıyla en fazla iki başarısız dersi olanlar, doğrudan sınıf geçerler.

Açık Ortaokul diploma nasıl alınır?

AÖO´dan mezun olan öğrencilerimize verilen belgedir. Öğrencimiz, belgeyi almak için dosyasının bulunduğu Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüklerine dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Diplomasını kayıp edenlere de bu belge düzenlenmektedir.

Kaç Puanla ders geçilir ortaokul?

İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenir. Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.

Açık Öğretim Orta kaç kredi ile biter?

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.