Çatallı idrar yapma nedir?

İçindekiler:

  1. Çatallı idrar yapma nedir?
  2. İdrar Çatallaşması neden olur?
  3. İdrar tutukluğu neden olur?
  4. İdrar borusu nedir ne işe yarar?
  5. İdrar yapamama hangi hastalığın belirtisidir?
  6. İdrar yapamama hangi bölüm bakar?

Çatallı idrar yapma nedir?

Share: İşeme halinde idrar fıskiyeden çıkar şeklinde çatallı olarak akıyor ise bu mesanenin aşırı aktivitesinden ya da mesane çıkımında tıkanıklığa yol açan bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bunun ayırıcı tanısı hastanede yaptıracağınız birkaç basit testle ortaya konulabilir.

İdrar Çatallaşması neden olur?

Üretra darlığı sorunu idrar akımında yavaşlama, idrar yaparken ağrı, idrarın çatallanması ve saçılması, idrar yaptıktan sonra damlama ile ortaya çıkabilir. İdrar kanalındaki bu darlıkların en sık nedeni geçirilmiş enfeksiyonlardır.

İdrar tutukluğu neden olur?

İDRAR TUTUKLUĞUNUN NEDENLERİ Böbreklerden gelen bir taş parçasının idrar yolunu tıkaması veya doğuştan idrar yolunun yapısının düzgün olmaması, idrar tutukluğu sebeplerinden birkaçıdır. İdrarın dışarı atılacağı yolu ya böbrekteki taş yüzünden tıkalı ya da prostat büyümesi sebebiyle sorunludur.

İdrar borusu nedir ne işe yarar?

Üreter (İdrar Borusu) Nedir? İdrar torbası ile böbrekleri birleştiren ve idrarın torbaya ulaşmasını sağlayan tüpe üreter adı verilmektedir. Üreter her iki taraftan da birbirine bağlantısız olarak yer almaktadır.

İdrar yapamama hangi hastalığın belirtisidir?

Erkeklerdeki idrar tutukluğunun nedenleri olarak; Psikolojik nedenler, alınan ilaçlar, enfeksiyonlar, prostatın yaşlılığa bağlı büyümesi, prostat veya idrar kanalı iltihabı, sSinir sistemi hasarları, idrar retansiyonu, anüri ve mesane ve üretranın patolojik hastalıkları olarak sayılabilir.

İdrar yapamama hangi bölüm bakar?

Üroloji (bevliye) bölümü doktoru (ürolog) hangi hastalıklara bakar? Üroloji, hem kadınlarda hem de erkeklerde idrar yolu hastalıklarını, kronik böbrek hastalıklarını ve genellikle erkek üreme organlarının tedavisi ile ilgilenen cerrahi bir uzmanlık alanıdır.