Kandilde sevişmek günah mi?

İçindekiler:

  1. Kandilde sevişmek günah mi?
  2. Kandilde cima yapılır mı?
  3. Kandilde öpüşmek günah mı?
  4. Bayramda eşiyle ilişkiye girmek gunah mi?

Kandilde sevişmek günah mi?

İşte Hatipoğlu'nun Kandilde eşlerin cinsel ilişkiye girmesi caiz midir? sorusuna verdiği yanıt; "Kandillerde evlenmenin, gerdeğe girmenin, eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok. Günah değil. ... Sadece ihramlıyken birleşmek ve kadın adetliyken birliktelik caiz değildir" dedi.

Kandilde cima yapılır mı?

Cübbeli Hoca Cuma günü de cima yapılacağını, hatta akla takıldıysa kandil gecesinde bile cinsel ilişkiye girilinebileceğini söyledi. "Böyle bir şey yok, cima yasak şu günde. Kandilde bile yasak değil, aklına takılırsa kadir gecesinde bile sevaptır.

Kandilde öpüşmek günah mı?

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na kandil günlerinde seks yapmanın günah olup olmadığı soruldu. Nihat Hatipoğlu, kadın izleyiciden gelen "Kandillerde eşimle ilişkiye girebilir miyim?" sorusuna "Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok" yanıtını verdi.

Bayramda eşiyle ilişkiye girmek gunah mi?

Diyanet İşleri'nin açıklamasına göre Bayramda eşlerin cinsel ilişkiye girmelerinde bir engel yoktur. Oruç, imsak (fecr-i sadık) vaktinden güneşin batımına kadarki süre içinde yeme, içme ve cinsel ilişkiden, ibadet niyetiyle uzak durmaktır. ... Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir.