Sözleşmeli hemşire eş durumundan tayin isteyebilir mi?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli hemşire eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  2. Sözleşmeli sağlık personeli hangi durumlarda tayin isteyebilir?
  3. Sözleşmeli sağlık personeli kadrolu eşinin yanına gidebilir mi?
  4. Kimler tayin isteyebilir?
  5. Polis memuru olan eşine tabi olabilir mi?
  6. Memur hangi hallerde tayin isteyebilir?
  7. Bir memur kaç yılda bir tayin isteyebilir?

Sözleşmeli hemşire eş durumundan tayin isteyebilir mi?

663 sayılı KHK'nın 45/A maddesine göre atanan sözleşmeli sağlık personeli, üç yılını doldurması halinde bulunduğu yerde 4/A devlet memuru kadrosuna geçmektedir. 3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır.

Sözleşmeli sağlık personeli hangi durumlarda tayin isteyebilir?

Sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunabileceği durumlar kanunda tahdidi (sınırlayıcı) olarak sayılmıştır. Bu durumlar; becayiş yoluyla, eş durumu, sağlık, Şehit eş, can güvenliği, eşin vefatı ve son olarak talep üzerine tayindir. Bu durumlardan biri gerçekleşmişse 4/B'li sözleşmeli personel tayin isteyebilir.

Sözleşmeli sağlık personeli kadrolu eşinin yanına gidebilir mi?

Kamuda çalışan meslektaşlarımızın durumları. *3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz.

Kimler tayin isteyebilir?

Memurun kendisi ya da bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinden dolayı istenebilir. Memurun kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu 1. dereceden birinin görev yaptığı yerde sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğinin tespit edilmesi halinde sağlık mazeretine dayanarak tayin gerçekleşebilir.

Polis memuru olan eşine tabi olabilir mi?

Mazeret atamaları kapsamında tayin talep edecek olan polis eş veya çocuk durumunu mazeret olarak gösterebilmektedir. Bu kapsamda eş veya çocuğun bulunduğu kente tayin talebi, polisin şartları taşıması halinde olumlu sonuçlanmaktadır. Polis olan kişi nüfusa kayıtlı olduğu ile atama talep edemez.

Memur hangi hallerde tayin isteyebilir?

Memurun kendisi ya da bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinden dolayı istenebilir. Memurun kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu 1.dereceden birinin görev yaptığı yerde sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğinin tespit edilmesi halinde sağlık mazeretine dayanarak tayin gerçekleşebilir.

Bir memur kaç yılda bir tayin isteyebilir?

Yeni düzenlemeler ile üst düzey kadrolar için 8 ila 12 yıl olarak belirlenen çalışma süreleri günümüzde 5 yıl olarak sınırlandırılmıştır. Ayrıca doğu bölgesinde memur açığının kapatılabilmesi için de her memur için 3 yılda bir tayin isteme hakkı getirilmiştir.