Yetkili müesseselerin kuruluş müracaatı hangi kuruma yapılır?

İçindekiler:

  1. Yetkili müesseselerin kuruluş müracaatı hangi kuruma yapılır?
  2. B Grubu döviz bürosu ne demek?
  3. Dövizci açmak için ne gerekli?
  4. Yabancılar döviz bürosu açabilir mi?
  5. Bir kuyumcu açmak ne kadara mal olur?
  6. Döviz büroları ne işe yarar?
  7. Döviz bürosundan altın alınır mı?

Yetkili müesseselerin kuruluş müracaatı hangi kuruma yapılır?

MADDE 9 – (1) Kurucular, kuruluş izni tarihinden itibaren 90 gün içerisinde yetkili müessesenin kuruluş işlemlerini tamamlayarak faaliyet izni almak üzere Müsteşarlığa başvuruda bulunurlar. Söz konusu süre içerisinde başvuru yapmayan şirketlerin kuruluş izni iptal edilmiş sayılır.

B Grubu döviz bürosu ne demek?

B grubu yetkili müesseselerin sadece bankalar aracılığıyla müşterileriyle, yetkili müesseseler ve bankalar ile yabancı para alım satımı gerçekleştirmeleri mümkündür. B grubu yetkili müesseseler ödeme kuruluşu ya da elektronik para kuruluşları aracılığıyla işlem gerçekleştiremezler.

Dövizci açmak için ne gerekli?

Faaliyet izni almak için A grubu yetkili müesseseler için 500 bin TL; B grubu yetkili müesseseler için 200 bin TL başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren belge gerekiyor. Sadece A grubu yetkili müesseseler şube açabilecekken, her bir şube için ödenmiş sermayeye 2 milyon TL ilave edilmesi gerekiyor.

Yabancılar döviz bürosu açabilir mi?

Türk vatandaşı olanlar ve yabancılar döviz bürosu açabilirler.

Bir kuyumcu açmak ne kadara mal olur?

Kuyumcu açmak için ortalama 500 bin dolar sermaye gerekmektedir. Eğer gümüş kuyumcusu olacaksanız, bu rakam 100 bin TL'ye kadar inebilir. Pırlanta ve benzeri ürünleri de satacaksanız en az 1-2 milyon dolarınız olmalı.

Döviz büroları ne işe yarar?

Döviz bürosu para değiştirme işlemlerinin yapıldığı iş yeridir. Türkiye'de binlerce döviz bürosu bulunmaktadır. Döviz bürolarında döviz alınır ve döviz satılır. İşletmeci alım ve satım arasındaki fark ile para kazanır.

Döviz bürosundan altın alınır mı?

Döviz büroları üzerinden altın bozdurmak oldukça kolay bir şekilde gerçekleşir. Genellikle altın bozulurken birçok yer de kur farkı olabilir. Ancak bu durum genellikle bankalar da oldukça fazladır. Altın satın aldığınız zaman döviz büroları üzerinden herhangi bir sorun yaşamadan bozdurmanız mümkün.