Ağızdaki bütün dişlerin sızlaması neden olur?

İçindekiler:

  1. Ağızdaki bütün dişlerin sızlaması neden olur?
  2. Tatli yiyince diş neden sızlar?
  3. Diş eti çekilmesi neyin habercisi?
  4. Şekerli şeyler neden diş ağrısı yapar?
  5. Tatlı yedikten sonra diş sızlaması nasıl geçer?

Ağızdaki bütün dişlerin sızlaması neden olur?

Diş sızlaması; dolgulu dişlerin eskimesi, dişlerde çürük oluşumu, dişin iç kısmında bulunan sinirlerin zarar görmesi, diş enfeksiyonu gibi nedenlerden kaynaklı oluşabilir.

Tatli yiyince diş neden sızlar?

Bakteriler ve toksinleri çürüklere yol açar. Çürükler diş minesindeki boşluklar olarak başlar. Doldurulmazlarsa, daha genişler ve derinleşirler. Şekerli yiyecekler, sıvılar, asit ve bakterilerin tümü bir boşluğa girerek ani ağrıya neden olabilir.

Diş eti çekilmesi neyin habercisi?

Diş eti çekilmesi, düzensiz beslenme, beslenmede yapılan bir takım hatalar, vitamin ve mineral eksikliği, dişlere yeterli bakım yaptırmamak diş eti çekilmesine sebep olabilir. Bu nedenle ilk olarak diş eti çekilmesinin neden meydana geldiği ve nelerin diş eti çekilmesine iyi geldiği araştırılmadır.

Şekerli şeyler neden diş ağrısı yapar?

Diş çürüğü bakterilerin dişin mine tabakasını aşılandırarak zedelenmesi sonucu oluşur. Şekerli bir şey yediğinizde dişin ağrıma yapması da bu nedendir. Yani şekerli tatlı bir şey yediğinizde bakteriler bunu aside çevirir. Aside çevirme süresi ise 20 saniye alır.

Tatlı yedikten sonra diş sızlaması nasıl geçer?

Tatlı veya çikolata yerken dişiniz ağrıyor ise, dişinizde daha derin bir çürük oluşmuş, madde kaybı gözle görülebilir hale gelmiştir. Çaresi, çürüğün temizlenmesi tedavi edici ilaç tabakası üzerine diş dolgusu uygulanmasıdır.