Çay lekesi hangi deterjanla çıkar?

İçindekiler:

  1. Çay lekesi hangi deterjanla çıkar?
  2. Beyaz gömlekten çay lekesi nasıl çıkar?
  3. Beyaz tişörtten kurumuş çay lekesi nasıl çıkar?
  4. Kurumuş çay lekesini ne çıkartır?
  5. Halıdan kurumuş çay lekesini ne cikarir?

Çay lekesi hangi deterjanla çıkar?

7) Deterjan ve Sirkeli Karışım Çay lekesini gidermek için bir kap içinde bir fincan sirke, biraz sıcak su ve bulaşık deterjanı karışımı hazırlayın. Dilerseniz çamaşır deterjanı da tercih edebilirsiniz. Bu karışımı lekeli alana dökün ve temiz bir havlu ile halıyı temizleyin.

Beyaz gömlekten çay lekesi nasıl çıkar?

Çay lekesi olan bölgeyi soğuk suda duruladıktan sonra ters çevirin. Bir bardak soğuk suyun içine yarım limon suyu sıkın. Hazırladığınız karışımı temiz beyaz bez yardımı ile lekenin üzerine sürün ve ovalayın. Ardından giysinizi çamaşır makinesine atabilirsiniz.

Beyaz tişörtten kurumuş çay lekesi nasıl çıkar?

Lekeli bölgenin altına temiz, arka tarafına geçirmeyecek kalınlıkta bir bez yerleştirin, ardından lekenin üzerine limon kolonyası döküp yine temiz bir bezle dıştan içe doğru, lekeyi yaydırmayacak şekilde silin. Sonrasında ılık suyla hemen durulayıp talimatlarına uygun olarak giysinizi çamaşır makinesinde yıkayın.

Kurumuş çay lekesini ne çıkartır?

Giysilerdeki, halıdaki ya da koltuktaki şekerli/şekersiz çay lekesini çıkarmak için sirkeli su karışımını değerlendirebilir, 1 ölçek sirkeye 1 ölçek su olacak şekilde ayarlayacağınız karışıma temiz bir bez batırıp ardından bu bezle çay lekesi olan bölgeyi temizleyebilirsiniz.

Halıdan kurumuş çay lekesini ne cikarir?

Özellikle bulaşık sabunu, beyaz sirke ve ılık suyla yapılan karışımlar halı üzerindeki kurumuş çay lekesine uygulanıyor. Yapılan bu karışım bez kullanarak halı üzerine uygulanıyor. Leke üzerine yapılan bu işlemler lekelerin daha kolay çıkmasını sağlıyor.