Erik Hangi mevsimde aşılanır?

İçindekiler:

  1. Erik Hangi mevsimde aşılanır?
  2. Kalem aşısı hangi mevsimde yapılır?
  3. Eriğe göz aşısı hangi ayda yapılır?
  4. Erik ağacına hangi meyveler Asilanir?
  5. Hangi aşı ne zaman yapılır?
  6. Hangi ağaç hangi ağaca aşı yapılır?
  7. Asma aşısı ne zaman yapılır?
  8. Erik ağacına hangi aşılar olur?
  9. Kalem aşısı nasıl yapılır kısaca?

Erik Hangi mevsimde aşılanır?

Vodafone Akıllı Köy Ziraat Yüksek Mühendisi Gülsüm SELBİ, Mart ayı ile birlikte meyve ağaçlarının aşılama çalışmalarına başlandığını ifade etti.Bahar mevsiminde ağaçlara su yürümeye başlamasıyla birlikte kalem ve yarma aşıları yaptığını dile getiren Selbi, "Erik anaçlarımızda uyguladığımız aşı türü kalem aşısıdır.

Kalem aşısı hangi mevsimde yapılır?

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10'lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç'da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Eriğe göz aşısı hangi ayda yapılır?

Göz aşılarının çoğu, anacın aktif büyüme halinde bulunduğu, kabuğun odundan kolayca ayrıldığı mevsimde yapılır. Göz aşıları uygulandığı dönemlere göre; a) İlkbahar Mart-Nisan aylarında (erken sürgün aşı dönemi). b) Mayıs sonu-Haziran başı (Haziran göz aşısı veya geç sürgün göz aşısı dönemi).

Erik ağacına hangi meyveler Asilanir?

ERİKTEN KAYISIYA KADAR BİRÇOK MEYVE VAR Kamacı, bahçesindeki erik ağacına 2 yıl önce can erik, kara erik, alça, nektarin, Bursa şeftalisi, sarı erik, Japon eriği, ordubad kayısısı, şalak kayısısı ve ak kayısı dalları aşıladı.

Hangi aşı ne zaman yapılır?

Mart-Nisan aylarında anaca su yürümeye başladığında uygulanır. Aşı için gerekli kalemler durgun mevsimde alınıp, aşı zamanına kadar saklanır. Mayıs sonu veya Haziranın ilk haftalarında başlanır ve Temmuza kadar devam edilir.

Hangi ağaç hangi ağaca aşı yapılır?

Elmaya : Armut, Zerdaliye : Kayısı, şeftali, erik. Vişneye : Kiraz. Ahlata : Armut, muşmula, ayva.

Asma aşısı ne zaman yapılır?

En uygun aşılama zamanı, asma üzerinde sürgünlerin 20-30 cm olduğu ilkbahar aylarıdır. Bu dönemde kabuk odun dokusundan kolaylıkla ayrılır. Aşı gövdeye veya kollara yapılabilir. Kesim yerlerinde ağlama oluyorsa, aşıdan 1 hafta önce dal aşılanacak yerin 10 cm üzerinden kesilir.

Erik ağacına hangi aşılar olur?

ERİKTEN KAYISIYA KADAR BİRÇOK MEYVE VAR Kamacı, bahçesindeki erik ağacına 2 yıl önce can erik, kara erik, alça, nektarin, Bursa şeftalisi, sarı erik, Japon eriği, ordubad kayısısı, şalak kayısısı ve ak kayısı dalları aşıladı. Ağaçtaki tüm türler bir süre sonra yetişerek meyve verdi.

Kalem aşısı nasıl yapılır kısaca?

Daha çok sıcakların 10 santigrat derecenin üzerine çıktığı zamanlarda kalem aşısı yapılır. Bitkinin ilgili yeri tespit edildikten sonra belli noktasından kesim yapılır. Bitki bu kesim yerini bir yara olarak algılar ve doğal yönden iyileştirmeye başlar.