Akmedrese nedir?

İçindekiler:

  1. Akmedrese nedir?
  2. Niğde Ak Medrese kime ait?
  3. Niğde Ak Medrese hangi beylik?
  4. Ankarada medrese ne amaçla yapılmıştır?
  5. Hatuniye Medresesi nerede?
  6. Niğde nasıl bir yer?
  7. Medrese içinde neler vardır?
  8. Medrese'nin özellikleri nelerdir?
  9. Hatuniye Medresesi hangi beylik yapmıştır?
  10. Hatuniye Medresesi nerededir ve kim yapmıştır?

Akmedrese nedir?

İki katlı avlulu, Selçuklu tipi medrese. 1956-60 yılları arasında MEB tarafından yapılan restorasyon sonucu orijinal görünümüne ulaşmıştır. Kapısı üzerindeki inşa kitabesine göre, H.812 (M.1409-10) yıllarında yapılmıştır. ... Bina açık avlulu ve iki katlı medreseler gurubundadır.

Niğde Ak Medrese kime ait?

Ak Medrese Karamanoğlu Alâaddin Ali Bey tarafından 1409'da yaptırılmıştır.

Niğde Ak Medrese hangi beylik?

Niğde il merkezinde bir tepe üzerinde kurulu olan Ak Medrese bir Karamanoğlu Beyliği dönemi eseri. Karamanoğlu Bengi Bey tarafından, Niğde'deki valiliği sırasında 1409 yılında inşa edildi.

Ankarada medrese ne amaçla yapılmıştır?

İşte bu sebeple İslam dünyasının doğusunda camilerden ayrı olarak öğretim yapmak, Şii dailerinin propagandasına karşı halka gerçek bilgiyi vermek ve ehlisünnet inançlarını yaymak amacıyla medreseler kurulmuştur.

Hatuniye Medresesi nerede?

Bu yazımızda Karaman ilçesinde bulunan Hatuniye Medresesi hakkında bilgi vereceğiz. Karaman il merkezinde yer alan Hatuniye Medresesi Osmanlı Sultanı Murat Hüdavendigar'ın kızı, Karamanoğlu Alaaddin Bey'in karısı Nefise Sultan tarafından, 1382 yılında yaptırılmıştır.

Niğde nasıl bir yer?

İç Anadolu bölgesinin önemli şehirlerinden olan Niğde 10.000 yıllık tarihi bir geçmişe sahip. Termal Kaynakları, Arkeolojik kazılardan çıkartılan tarihi eserleri, kış ve dağ turizmi ile Niğde gezilmeye değer illerimizden. Şehrin genelde en önemli geçim kaynakları tarım ve hayvancılık.

Medrese içinde neler vardır?

Medreselerde verilen dersler
  • Kur'an.
  • Sarf, Nahv (Morfoloji)
  • Mantık.
  • Hadis.
  • Tefsir (Kuran yorumu)
  • Adab-ı bahis (Tartışma adabı)
  • Vaaz.
  • Belagat (Güzel konuşma, retorik)
Daha fazla öğe...

Medrese'nin özellikleri nelerdir?

Medrese Özellikleri Nelerdir Medreselerin esasları değişmeyen bir plan dahilinde çeşitleri de arttırılmıştır. Medreselerde derslerin görüldüğü büyük odalar genellikle kubbeli alanlardır. Medreselerin zemini hasır ve kilim ile kaplıdır. Medreselerde öğrenciler kilimlere otururlardı.

Hatuniye Medresesi hangi beylik yapmıştır?

Dulkadiroğulları'ndan Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında Kayseri'nin beylikler ve Osmanlılar arasında sık sık el değiştirdiği bir dönemde yaptırılmıştır. Yapı, tek katlı, açık avlulu ve iki eyvanlı olarak tasarlanmıştır.

Hatuniye Medresesi nerededir ve kim yapmıştır?

Karaman il merkezinde yer alan Hatuniye Medresesi Osmanlı Sultanı Murat Hüdavendigar'ın kızı, Karamanoğlu Alaaddin Bey'in karısı Nefise Sultan tarafından, 1382 yılında yaptırılmıştır. Üzerindeki kitabeye göre mimarı Numan Bin Hoca Ahmet'tir.