Okulun kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Okulun kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  2. Abaküs kelime anlamı nedir?
  3. Abaküs ne demek TDK?
  4. Cetvel ne demek?
  5. Manolya ne demek TDK?
  6. Manolya ne anlama geliyor?
  7. Gülseren ismi ne anlama gelir?
  8. Gülseren ismi kaç kişide var?
  9. Cümle nedir cümle nedir?
  10. Kağıt Türkçe kelime mi?
  11. Kağıt Türkçe bir kelime mi?
  12. Kalem Türkçe bir kelime midir?
  13. Varoş kelimesi Türkçe mi?
  14. Mucize kelimesi Türkçe mi?
  15. Mucize kelime kökeni nedir?
  16. Mucize anlamının kökeni nedir?
  17. Eski Türkçede Mucize ne demek?
  18. Zeyrek ne anlama geliyor?
  19. Hissi mucize ne demektir?
  20. Kadim bir dost ne demek?
  21. Sevgili eski dilde ne demek?
  22. Mahbub ne demek Osmanlıca?
  23. TDK sevgili ne demek?

Okulun kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Okul nedir, anlamdaş kelimeleri hangileridir, sizler için derledik. TDK'ya göre okul, 'çeşitli bilgi, beceri ve davranışların, belli kurallar çerçevesinde düzenli olarak verildiği eğitim ve öğretim kurumudur. ' Okul kelimesinin eş anlamlısı, 'mektep ve meslek'tir.

Abaküs kelime anlamı nedir?

Abaküs'ün anlamı nedir? ✮Abaküs renkli sayı boncuklarından oluşan,basit hesapları yapmamıza kolaylık sağlayan alettir. ✮Abaküs sözcüğü Eski Yunanca kökenlidir. ✮Romalılar,Mısırlılar,Eski Yunanlılar vb. hesap için abaküs kullanmışlardır.

Abaküs ne demek TDK?

a. mat. 1. Sayı boncuğu. 2. mim. Sütun başlığının üstüne yatay olarak konan ve kenarlarından biraz dışarı taşan taş blok.

Cetvel ne demek?

a. 1. Doğru çizgileri çizmeye yarayan, dereceli veya derecesiz, tahtadan, plastikten, madenden yapılmış araç, çizgilik. 2.

Manolya ne demek TDK?

Güncel Türkçe Sözlük Manolyagillerden, yaprakları almaşık, iri ve parlak yeşil renkte bir süs ağacı (Magnolia grandiflora). 2. Bu ağacın çok iri, beyaz ve limon kokusunda güzel çiçeği.

Manolya ne anlama geliyor?

Manolya isminin sözlük anlamı Manolyagillerden, yaprakları almaşık, iri ve parlak yeşil renkte bir süs ağacı (Magnolia grandiflora). 2. Bu ağacın çok iri, beyaz ve limon kokusunda güzel çiçeği. Manolyagiller (Magnoliaceae) familyasından, her dem yeşil, büyük beyaz çiçekleri olan, çok yıllık, ağaç formundaki bitkiler.

Gülseren ismi ne anlama gelir?

Gülseren İsminin Anlamı: "Gülleri ser, çevreyi güllerle beze" anlamında kullanılan bir ad.

Gülseren ismi kaç kişide var?

Gülseren isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 1.

Cümle nedir cümle nedir?

Cümle veya tümce; bir ifade, soru, ünlem veya emiri dile getiren; kendi başına anlamlı kelimeler dizisi. ... Cümle; düşünce, duygu, oluş ve isteklerin bildirildiği söz dizisidir. Tek bir fiil kipinden ibaret olduğu gibi, birbirine dilbilgisel bağlarla bağlı birçok kelimeden de meydana gelmiş olabilir.

Kağıt Türkçe kelime mi?

Türkçe "kâğıt" kelimesi Farsça kökenli olmasına rağmen, etimolojik olarak İngilizce "Paper" kelimesi, Latince "Papirüs" den türetilmiştir.

Kağıt Türkçe bir kelime mi?

Kağıt kelimesi Farsça kökenlidir.

Kalem Türkçe bir kelime midir?

Kalem, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Varoş kelimesi Türkçe mi?

Türkçede sözcüğün orijinal anlamı "sur dışı mahalle"dir. "Dargelirli halkın yaşadığı mahalle" anlamı 1994 dolayında türemiştir. Etiketler: Alıntı, Macarca , Türeme kategori veya etiketlerine bağlıdır.

Mucize kelimesi Türkçe mi?

Mucize kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Mucize kelimesi Arapça kökenlidir. - Şırınga nasılsa umduğumdan çok daha iyi bir tesir yaptı ve zavallı Hacı Ömer, bunu benim bir mucizem gibi gördü. - Onların aşkı ve evlilikleri zaten bir mucize değil miydi?

Mucize kelime kökeni nedir?

Kelime Köken on Twitter: "Mucize "acz" kökünden geliyor ve esasen "aciz bırakan şey" demek. Çünkü gerçekleşen olağanüstü olay insanı veya onun aklını aciz bırakıyor."

Mucize anlamının kökeni nedir?

Arapça ˁcz kökünden gelen muˁcizat معجزة "1. aciz bırakan şey, 2. Kuran"a göre peygamberlere mahsus olan doğaüstü eylem" sözcüğünden alıntıdır.

Eski Türkçede Mucize ne demek?

mucize / mûcize / معجزه Allah'ın izniyle peygamberler tarafından gösterilen ola-ğanüstü şey.

Zeyrek ne anlama geliyor?

zeyrek anlamı (I) sf. esk. Anlayışlı, uyanık, zeki.

Hissi mucize ne demektir?

Hissî mucizeler, tabiat kanunlarının normal akışının dışında meydana gelen ve insanların duyularına hitap eden mucizelerdir. ... Bu tür mucizeler, Allah'ın tabiata her an müdahale edebileceğini gösteren ilahî fiiller olup inan- mayı tercih edenlerin imanını, inanmak istemeyenlerin de inkârını kuvvetlendirirler.

Kadim bir dost ne demek?

Yani evveli olmayan, geçmişi bilinmeyen, çok eski zamanlarda ortaya çıkmış bilgiler demektir. Türk Dil Kurumuna Göre Kadim Dost Ne Anlama Gelmektedir? Kadim dost kelimesinin anlamı sözlüklerde yer almaktadır. Kadim dost Türk Dil Kurumuna göre eski dost anlamına gelmektedir.

Sevgili eski dilde ne demek?

habib / habîb / حبيب / حَب۪يبْ (Hubb. dan) Sevilen. Sevgili.

Mahbub ne demek Osmanlıca?

mahbûb ::: (a. s. hubb'dan) : 1) muhabbet olunmuş, sevilmiş, sevilen, sevgili.

TDK sevgili ne demek?

Sevgili (sıf. ) (İsim tamlamasının ikinci öğesi olarak) Çok beğenilen, hayran olunan kimse: “Çocukların sevgilisi.” “Gençliğin sevgilisi.”