İdrar kaçırmaya karşı ne tür egzersizler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. İdrar kaçırmaya karşı ne tür egzersizler yapılabilir?
  2. Hapşırırken idrar kaçırma neden olur?
  3. Aktif Mesane nasıl düzelir?
  4. İdrar kasları nasıl güçlendirilir?

İdrar kaçırmaya karşı ne tür egzersizler yapılabilir?

Kegel egzersizleri; pelvik taban kaslarını güçlendirerek idrar kaçırmayı engelleyen önemli bir egzersiz türü. Pelvik kasları istemli olarak günde 5 kez, kısa süreli dinlenme aralıklarıyla, 20 kez kasılıyor. İstenilen sonuçlar için egzersizlere 3-6 ay devam ediliyor.

Hapşırırken idrar kaçırma neden olur?

Öksürme, aksırma gibi karın içi basıncını artıran idrar kaçırmada asıl problem idrar torbasının veya üretra olarak adlandırılan idrar kanalının aşağıya doğru yer değiştirmesi sonucu, anatomik yerleşiminin değişmesi veya pelvik taban olarak adlandırılan bölgedeki kaslardaki zayıflıktır.

Aktif Mesane nasıl düzelir?

Günlük pelvis taban kasları egzersizleri ile idrar kaçırmada düzelme sağlanabilir. Kegel egzersizleri ile pelvik taban kasları ve üriner sfinkter kuvvetlendirilir. Bu kasların kuvvetlenmesiyle mesanenin istemsiz kasılmaları önlenmiş olur. 8 hafta boyunca egzersiz yapılmalıdır.

İdrar kasları nasıl güçlendirilir?

Bunu Kegel egzersiziyle başarabiliriz. Kegel egzersizi yapmak için, idrarınızı tutmaya yarayan kasları sıkın, sonra da gevşetin. Kegel yaparken, diğer kaslarınızın çalışmadığına emin olun. Kegel yaparken, gevşetmek de sıkmak kadar önemlidir, her sıkma ve gevşetme hareketi bir Kegel eder.