Atatürk Samsun'a ne ile çıkmıştır?

İçindekiler:

  1. Atatürk Samsun'a ne ile çıkmıştır?
  2. 9 Ordu Müfettişi olarak atanan Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'daki görevleri nelerdir?
  3. Atatürk'ün yanında kimler vardı?
  4. Samsun'daki Bandırma Vapuru gerçek mi?

Atatürk Samsun'a ne ile çıkmıştır?

Mustafa Kemal Atatürk, 'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmış ve İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştı.

9 Ordu Müfettişi olarak atanan Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'daki görevleri nelerdir?

Mustafa Kemal Paşa'nın görevi, asayişsizlik, Padişah emirlerine itaatsizlikleri tespit etme, halkın silahlanmasını engelleme, halkın elindeki silahları ve cephaneyi toplama, depolama ve muhafaza altına alma, yabancı işgaline karşı çıkan halkı koruyan destek veren Osmanlı subaylarını tespit etme görevden alma, işgale ...

Atatürk'ün yanında kimler vardı?

Aydınlı Ali oğlu Musa (çavuş), 4. Konyalı Mustafa oğlu Kemal (çavuş), 5. Konyalı Kemal oğlu Mustafa (çavuş), 6. Sivaslı Ali oğlu Rıfat (onbaşı), 7. Sivaslı Rıfat oğlu Ali (onbaşı), 8. Çatalcalı Tevfik oğlu Adem (onbaşı) 9. Sincanlı Hüseyin oğlu Mehmed (er), 10.

Samsun'daki Bandırma Vapuru gerçek mi?

Ali Çakır, “Gerçek Bandırma Vapuru, 1925 yılında büyük bir motor arızası verince sökülerek hurdaya ayrılmıştır. 1933 yılında yapılan çalışmaların ardından geminin replikası hayata geçiriliyor. O gemi şu an Samsun'da müze olarak sergileniyor. ... Gerçek Bandırma Vapuru, İngiltere'de üretilmiştir.