Kaburgada şişlik için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Kaburgada şişlik için hangi doktora gidilir?
  2. Sol kaburganın altı neden şişer?
  3. Gögüs kafesi sıkışması neden olur?
  4. Kunduracı göğsü ne zaman belli olur?

Kaburgada şişlik için hangi doktora gidilir?

Darbe kaynaklı bir kaburga ağrınız varsa hastanelerin Ortopedi ve Nöroloji kliniğine başvurmanız faydalı olabilir. Ancak ağrının nedenini bilmiyorsanız yine hastanelerin dahiliye polikiniklerine başvurmanız gerekir. Gerektiğinde dahiliye doktoru durumunuza göre sizi başka bir bölüme yönlendirecektir.

Sol kaburganın altı neden şişer?

Sol kaburga altında şişliğin oluşmasının temel sebebi o bölgeye bir darbe alınmış olmasıdır. Biraz sabretmek gereklidir çünkü kısa sürede geçecektir. Ancak nadir de olsa ciddi bir hastalık belirtisi olabilir. Bundan dolayı bir Göğüs Cerrahisine tedaviye gitmek gereklidir.

Gögüs kafesi sıkışması neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Kunduracı göğsü ne zaman belli olur?

Kunduracı göğsü, iman tahtası ve kaburgaların göğüs kafesinin içine doğru çökmesi durumunu ifade eder. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde gelişebilme ihtimali olsa da en sık erken ergenlik döneminde ortaya çıkar.