Türkiyenin kaç ülkede temsilciliği var?

İçindekiler:

  1. Türkiyenin kaç ülkede temsilciliği var?
  2. Türkiyede hangi büyükelçilikler var?
  3. Diplomasi temsilcileri kimlerdir?
  4. Türkiyede kaç tane konsolosluk var?
  5. Türkiyeyi tanımayan ülke var mı?
  6. Türkiyede Konsolosluklar hangi illerde var?
  7. TBMM ilk nereye elçi gönderdi?
  8. Konsolosluk memurları kimlerdir?
  9. Israil'i tanımayan ülkeler hangileri?
  10. Almanya Konsolosluğu hangi illerde var?
  11. Büyükelçilikler hangi illerde?
  12. Türkiye'de elçilik açan ilk ülke kimdir?

Türkiyenin kaç ülkede temsilciliği var?

1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye'nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2019 yılı sonu itibarıyla 246'ya ulaşmıştır.

Türkiyede hangi büyükelçilikler var?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, İstanbul. Mısır Başkonsolosluğu, İstanbul. Romanya Başkonsolosluğu, İstanbul. Rusya Konsolosluğu, Trabzon.

Diplomasi temsilcileri kimlerdir?

Madde 3 – Diplomatik statüyü haiz personel, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir yabancı ülkedeki Büyükelçilik, Daimi Temsilcilik veya Temsilciliğine, çeşitli mevzuatla verilen görevlerin yapılması için atanmış olup, milletlerarası anlaşmalar ve teamül gereğince kabul eden devlet tarafından bu sıfatla tanınmış ve kendilelerine ...

Türkiyede kaç tane konsolosluk var?

Burada 229 yazıyor ancak Türkiye'nin şu anda dış temsilcilik sayısı 239. Bunlardan 138 tanesi büyükelçilik, 86'sı başkonsolosluk, 13'ü daimi temsilcilik. Türkiye'nin 1 ticaret ofisi, 1 de konsolosluk ajansı var.

Türkiyeyi tanımayan ülke var mı?

BM üyesi olan fakat bazı ülkelerce tanınmayan Türkiye ve BM üyesi olmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır. Türkiye tarafında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi şeklinde hitap edilmektedir. İsrail, 26 BM üyesi ile BM üyesi olmayan Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.

Türkiyede Konsolosluklar hangi illerde var?

Görev Bölgesi: Antalya, Aydın, Afyon, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak.

TBMM ilk nereye elçi gönderdi?

Ankara'da elçilik açan ilk devlet ise Gürcistan'dır.

Konsolosluk memurları kimlerdir?

Konsolos veya konsolosluk memuru, yabancı ülkelerde temsil ettikleri ülke adına resmi işlemleri yürüten görevlileri tanımlamak için kullanılan mesleki tabirdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkenin ticari, sınai ve vatandaşlık işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdürler.

Israil'i tanımayan ülkeler hangileri?

İSRAİL'İ DEVLET OLARAK TANIMAYAN ÜLKELER HANGİLERİ Bangladeş : İsrail pasaportlarını kabul etmez. Brunei : İsrail pasaportlarını kabul etmez. Çad : Çad şu anda İsrail'i tanımamaktadır. Küba : Küba Eylül 1973'te İsrail'i tanımayı bıraktı, şimdiki hükümet de tanımamaktadır.

Almanya Konsolosluğu hangi illerde var?

Alman Başkonsolosluğu görev sahası içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne'deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.

Büyükelçilikler hangi illerde?

Görev Bölgesi: Antalya, Aydın, Afyon, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak.

Türkiye'de elçilik açan ilk ülke kimdir?

Elçilik ve temsilcilik (Konsolosluk) kavramları sorunun cevabını değiştirecek kavramlardır... Ankara'da elçilik açan ilk devlet ise Gürcistan'dır.