Tetanoz Aşının yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tetanoz Aşının yan etkileri nelerdir?
  2. Tetanoz aşısı ne kadar geçerli?
  3. Tetanoz aşısına ne iyi gelir?
  4. Tetanoz aşısı yan etkileri nasıl geçer?
  5. 8 sınıfta hangi aşılar yapılır?

Tetanoz Aşının yan etkileri nelerdir?

Aşılama sonrası görülen yan etkiler arasında yüksek ateş, aşılanan bölgede kızarıklık, şişlik, ağrı, iştah kaybı ve halsizlik yer alır. Bu komplikasyonların bebeklik ve çocukluk döneminde yapılan tetanoz aşısından çok yetişkinlere yapılan aşı uygulamalarında ortaya çıktığı söylenebilir.

Tetanoz aşısı ne kadar geçerli?

- Tek doz ile tetanoz aşısının koruyuculuk süresi bulunamaz. - 2. doz tetanoz aşısı ise 1 ila 3 yıl arasında koruma sağlar. - 3. doz tetanoz aşısı 5 yıla kadar koruma imkanı verir. - 4. doz yapılacak aşı ise 10 yıl kadar koruma imkanı sağlar.

Tetanoz aşısına ne iyi gelir?

Tetanoz aşısının ağrıları 24 ile 48 saat içinde kendiliğinden de düzelebilmektedir. Fakat eğer tetanoz aşısı sonrası ağrı dayanılmaz bir hal almışsa bazı önlemler alınabilir. Kas ağrılarına karşı doktor ağrı kesici verebilir. Kişi kendisi ağrılı bölgeye ısı uygulayabilir.

Tetanoz aşısı yan etkileri nasıl geçer?

Sıkça görülen hafif yan etkiler şunlardır; Özellikle tetanoz aşısının tekrarlayan dozlarında bu reaksiyon daha sık gözlenmektedir. Bulgular genellikle 24-48 saat içinde kendiliğinden düzelmektedir. Şikayetleri rahatlatmak için enjeksiyon yerine soğuk uygulama ve ağrı kesici olarak parasetamol alımı önerilmektedir.

8 sınıfta hangi aşılar yapılır?

İlköğretim 1. sınıfta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısının 2. dozu ve DaBT-İPA (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) aşısının pekiştirme dozu, 8. Sınıfta da Td (Tetanoz, Difteri) aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.