Adana usulü içli köfte hamuru nasıl yoğurulur?

İçindekiler:

  1. Adana usulü içli köfte hamuru nasıl yoğurulur?
  2. İçli köfte hamuru cıvık olursa ne yapmak gerekir?
  3. Pişmiş içli köfte nasıl ısıtılır?
  4. İçli köfte hamuru dolapta dinlendirilir mi?

Adana usulü içli köfte hamuru nasıl yoğurulur?

Geçelim dışına önemli olan hamuru iyice yoğurmak macun gibi olması gerekiyor. Bulguru irmiği yoğurma kabına alalım. 2 su bardağı suyu dökelim iyice yoğuralım sonra unu ekleyelim. 3 su bardağı kadar su ekleyelim yoğuralım.

İçli köfte hamuru cıvık olursa ne yapmak gerekir?

Ola ki içli köfte yaparken suyu yanlışlıkla fazla ilave ettiniz dış hamuru cıvık oldu 🙁 ne yapacaksınız ?? Hiç problem değil hemen biraz daha irmik ilave edebilirsiniz. Hamurunuzu toparlayacaktır. Yumuşak bir hamur kıvamında olana kadar yoğurun.

Pişmiş içli köfte nasıl ısıtılır?

Ocağınızı kısık ateşte açın ve köftelerin üzerini bir kapakla kapatmayı unutmayın. Su ısınıp buharlaştıkça köfteleriniz yumuşayacak, su bitip tencereden cızırtılar gelmeye başlayınca köfteleriniz ızgara ya da kızartma yaptığınız o ilk ana gitmiş olacaklar. Bu nefis zaman yolculuğunun tadını çıkarmak da size kalacak.

İçli köfte hamuru dolapta dinlendirilir mi?

Köfteleri akşamdan hazırlayıp üzerilerini streç filmle örtüp ertesi güne kadar buzdolabında ya da bir tepside dondurup daha sonra uygun bir kapta bir araya toplayarak derindondurucuda 6 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.