Kuru ısırgan otu lapası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru ısırgan otu lapası nasıl yapılır?
  2. Isırgan otunun faydaları nelerdir Saraçoğlu?
  3. Isırgan lapası nasıl olur?
  4. Hemoroide ne iyi gelir Saracoglu?
  5. Isırgan otu yenir mi?

Kuru ısırgan otu lapası nasıl yapılır?

3 - 4 yemek kaşığı kurutulmuş ısırganı çok az suda beş dakika haşlayarak lapa haline getirin. Ilıdıktan sonra 10 - 15 dakika bekletin. Lapayı ince tülbente sararak 10 - 15 dakika iltihaplı bölgenin üzerine etki ettirin. Bu işlemi çıban kapanana kadar haftada iki - üç defa tekrar edebilirsiniz.

Isırgan otunun faydaları nelerdir Saraçoğlu?

Özellikleri : Akciğer kanserini tedavi edici, şeker hastalığına karşı,kuyruk sokumu iltihapına karşı, saçlara parlaklık ve canlılık kazandırıcı, saçlardaki kepeğe karşı, romatizmaya karşı, arthiritisi engelleyici, romatizmal ağrı ve şikâyetlere karşı, alerjiye karşı direnç kazandırıcı, inflamasyonu azaltıcıdır.

Isırgan lapası nasıl olur?

Kurutulmuş ısırgan otunu alacaksınız. Suda kaynatacaksınız. Lapasını yapıp tülbentin içine koyup makat bölgesine gelecek şekilde 20 dk bekleteceksiniz. Bir gün yapıp bir gün bekleyeceksiniz.

Hemoroide ne iyi gelir Saracoglu?

İbrahim Saraçoğlu'nun basuru olanlar için önerdiği dereotu kürüyle karşınızdayız. Bu kürü uygulamak için sadece bir tutam dereotu ve bir su bardağı içme suyuna ihtiyacınız olacak. İlk olarak dereotunu parçalayın ve suyu çıkana kadar ezin. Ardından ezdiğiniz dereotunu içme suyuna koyun.

Isırgan otu yenir mi?

Isırgan otu kaynatıldığında ya da pişirildiğinde diğer birçok bitkinin aksine sahip olduğu vitamin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle taze ısırgandan yapılan börekler, çorbalar, ısırgan yemeği de oldukça yararlıdır. Ayrıca taze veya kuru ısırganı çay olarakta tüketebilirsiniz.