Savunma nasıl yazılmalı?

İçindekiler:

  1. Savunma nasıl yazılmalı?
  2. Savunma yazısı nasıl teslim edilir?
  3. Savunma yazısında tarih nereye yazılır?
  4. Savunma yazmazsam ne olur?
  5. Tutanaktır nasıl yazılır?
  6. Savunma talep yazısı nasıl yazılır?
  7. Kaç gün içinde savunma istenir?
  8. Tutanak örneği nasıl yazılır?
  9. Memur savunma vermezse ne olur?

Savunma nasıl yazılmalı?

Savunma Dilekçesi Nasıl Yazılır? Savunma dilekçelerinin yazımı sırasında bir kendini savunma, aklama durumu olduğundan net ve kesin ifadelere yer vermek gerekmektedir. Dilekçede savunma hakkının kullanıldığı davanın dosya numarası muhakkak belirtilmelidir. İstekler ve talepler en açık şekilde ifade edilmelidir.

Savunma yazısı nasıl teslim edilir?

Bu form personele yapılan bir bildirim olduğu için imza karşılığında personele teslim edilmelidir. Bu kural İş Kanunu Madde 109'da düzenlenmiştir. Savunma, işçi tarafından el yazısı ile kendisine iletilen Savunma Talep Formuna cevaben yazılmalı ve işçinin imzasını taşımalıdır.

Savunma yazısında tarih nereye yazılır?

Elinizle savunma yazdığınızı varsayarak, boş kağıdı önünüze alın ve sağ üst köşesine savunmayı yazdığınız tarihi yazın. Savunmanın hitap ettiği kurum olarak, çalıştığınız firmanın ya da şirketin personel işleri müdürlüğünü gösterin.

Savunma yazmazsam ne olur?

İşçi savunma yazısı yazmazsa ne olur? ... İşçi kendisine yazılı olarak ulaşan savunma talebini olumsuz karşılayabilir. Bu durumda işveren çalışanın savunma yazmaktan imtina ettiğine dair bir belge hazırlar. Çalışan bu belgeyi de imzalamak isteyebilir.

Tutanaktır nasıl yazılır?

Tutanaklar düzgün, kısa, anlaşılabilir ifade ile yazılmalıdır. Tutanak kâğıdın sadece bir yüzüne yazılır. Eğer tutanak birden fazla sayfaya yazılacak ise sayfanın üst kısmında tutanağın kaçıncı sayfası olduğu yazı ile belirtilir ve her sayfanın altı mutlaka imzalanır.

Savunma talep yazısı nasıl yazılır?

Savunma, işçi tarafından el yazısı ile kendisine iletilen Savunma Talep Formuna cevaben yazılmalı ve işçinin imzasını taşımalıdır. Bilgisayar ortamında veya başka bir kişi tarafından yazılmış savunmalar geçerli kabul edilmemektedir. Savunma talep formunda personele savunmasını vermesi için makul bir süre tanınmalıdır.

Kaç gün içinde savunma istenir?

MADDE 10 – (1) Hakkında disiplin işlemi başlatılan işçiden konuyla ilgili yazılı savunması alınır. Savunma için işçiye en az 7 gün süre verilir. Bu süre içinde savunma sunmayan işçi, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır.

Tutanak örneği nasıl yazılır?

Tutanaklar düzgün, kısa, anlaşılabilir ifade ile yazılmalıdır. Tutanak kâğıdın sadece bir yüzüne yazılır. Eğer tutanak birden fazla sayfaya yazılacak ise sayfanın üst kısmında tutanağın kaçıncı sayfası olduğu yazı ile belirtilir ve her sayfanın altı mutlaka imzalanır.

Memur savunma vermezse ne olur?

Memurun savunması alınmadan memura disiplin cezası verilemez. ... Memura 7 günden az olmamak üzere bir süre verilmeli, (7 günden az süre verilmesi iptal sebebidir) Bu süre içinde savunma yapılmazsa savunma hakkında vazgeçilmiş sayılacağına ilişkin bildirimde bulunulmalıdır.