Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla kişinin kendi malından harcama yapması ihtiyaç sahiplerine yardım etmesi ne denir?

İçindekiler:

  1. Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla kişinin kendi malından harcama yapması ihtiyaç sahiplerine yardım etmesi ne denir?
  2. Rabbim en cok neyi sever?
  3. Allah hangi kullarını sever?

Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla kişinin kendi malından harcama yapması ihtiyaç sahiplerine yardım etmesi ne denir?

Dinî-ahlâkî bir terim olarak genellikle "Allah'ın hoşnutluğunu elde etme amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara aynî ve nakdî yardımda bulunması" demektir. Bu bakımdan infak, farz olan zekâtı ve gönüllü olarak yapılan her çeşit hayrı içermektedir.

Rabbim en cok neyi sever?

Allah kötülükten, haksızlıktan sakınanları sever. Allah güzel davranışta bulunanları ve güzel davranışlara öncülük edenleri sever. Allah zorluklara sabredenleri sever. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever.

Allah hangi kullarını sever?

Çünkü Allah, âdil davrananları sever." 54. "Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler. Onlar mü'minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı güçlü ve onurludurlar.