Muvakkat ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Muvakkat ne demek TDK?
  2. Muvakkat Kanun ne demek?
  3. Muvakkat Osmanlıca ne demek?
  4. Imtizaç ne demek TDK?
  5. Muhakematı ne demek?
  6. Kanunu Muvakkat ne zaman?
  7. Osmanlıca geçici ne demek?
  8. Imtizac etmek ne demek?
  9. Tezahür ne demek cümle içinde?
  10. Memurin Muhakematı Hakkında Kanunu Nedir?
  11. 4483 de süre ne zaman başlar?
  12. Osmanlıca yanak ne demek?

Muvakkat ne demek TDK?

15. yüzyılda literatüre giren muvakkat kelimesinin sözlük anlamı geçicidir. Sonsuz ve payidar kelimeleriyle zıt anlamlı olan muvakkat, cümle içerisinde sıfat olarak kullanılır. Örneğin ''muvakkat çözüm'', bir sorunu kökten çözmeyen, geçici çözüm manasına gelir.

Muvakkat Kanun ne demek?

Özetle: Bu "Memurin Muhakematı hakkındaki kanun - ı muvakkat", memurların işlediği suçların soruşturulmasını değil, soruşturulmamasını sağlamak için çıkarılmış gibidir. ... Kişilere karşı işlediği bir suç, eğer o suçun "Devlet"e bir zararı yoksa, Devlet'in himayesi altına sokulabilirdi.

Muvakkat Osmanlıca ne demek?

muvakkat / موقت / مُوَقَّتْ Vakitli. Geçici. Fâni. Devamlı olmayan.

Imtizaç ne demek TDK?

İMTİZAÇİMTİZAC 1. İyi geçinme, uyuşma, anlaşma: İnsanın yılanla imtizâcı kābil olamadığı gibi, seviyye-i sıdk ile redâet-i ahlâk arasında bir i'tilâf-ı dâimî hâsıl etmek mümkün olamayacak (Nâmık Kemal).

Muhakematı ne demek?

Muhâkemât (muhâkemeler), doğru hüküm verme ,akıl yürütme,yargılama,sorgulama demektir. ... Muhakemat kitabı, Said Nursî'nin 1911 yılında kaleme aldığı eserlerinden biridir. Yine Risale-i Nur külliyatında bulunan İşaratü'l-İ'caz kitabının bir girişi önsözü olarak yazılmıştır.

Kanunu Muvakkat ne zaman?

2.12.1999 tarihli ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun 4.12.1999 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişl ve bu yasa ile (1913) tarihli Memurin Muhakematı Hakkında Kanunu Muvakkat (MMHK), yürürlükten kaldırılmıştır2.

Osmanlıca geçici ne demek?

zail / zâil Geçici, son bulan.

Imtizac etmek ne demek?

İMTİZAÇİMTİZAC İyi geçinme, uyuşma, anlaşma: İnsanın yılanla imtizâcı kābil olamadığı gibi, seviyye-i sıdk ile redâet-i ahlâk arasında bir i'tilâf-ı dâimî hâsıl etmek mümkün olamayacak (Nâmık Kemal).

Tezahür ne demek cümle içinde?

Türk Dil Kurumu'na göre tezahür kelimesi 'Görünme, gözükme, belirme, ortaya çıkma veya buluşma' anlamlarını taşımaktadır. Bunu bir cümle ile göstermek mümkün; ''Muvaffak olmamış sanatkarların iki türlü tezahürü vardır.'' (S. F. Abasıyanık.)

Memurin Muhakematı Hakkında Kanunu Nedir?

Memur suçlarına ilişkin kovuşturma ve yargılama usullerini düzenleyen en önemli yasalardan birisi olan MMK, tarihlidir4• Bu yasa, memurun görevi başında ya da göreviyle ilgili bir suç işlemesi durumunda, ... Yapılan soruşturma sonucunda memurun yargılanmasına gerek olup olmadığına karar verilirdi.

4483 de süre ne zaman başlar?

Araştırma ve ön inceleme emrinin birlikte verilmesi durumunda süre, emrin verildiği tarihten itibaren başlar ve karar dahil (30) gündür.

Osmanlıca yanak ne demek?

izar / izâr / عذار Yanak. İnsanın yüzündeki yanak kısmı.