Türk lirasının yeni simgesini kim buldu?

İçindekiler:

  1. Türk lirasının yeni simgesini kim buldu?
  2. TL'nin Simgesi Nasıl Yapılır?
  3. Android TL simgesi Nasıl Yapılır?
  4. TL nasıl oluyor?
  5. Bilgisayar klavyesinde para işareti nasıl yapılır?
  6. Klavyeden TL Simgesi Nasıl Yapılır?

Türk lirasının yeni simgesini kim buldu?

Türk lirasının yeni simgesini çizen ekibin başında bulunan Tülay Lale, 1977 yılı Konya doğumlu bir jeoloji mühendisi. TL'nin simgesini tasarlayan İZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Lale, CNBC-e'ye konuştu. Tülay Lale, şunları söyledi: "Kendi ismimi parayla bağdaştıramadım ama bundan sonra bağdaşacak gibi.

TL'nin Simgesi Nasıl Yapılır?

TL Simgesi Nasıl Yapılır
  1. Windows işletim sistemleri için TL Simgesi tuşları : Alt Gr tuşuna basılı tutarak “T” tuşuna basmak yeterlidir. = Alt Gr+T.
  2. Mac işletim sistemleri için TL Simgesi simgesi tuşları : Alt tuşuna basılı tutarak “T” tuşuna basmak yeterlidir = Alt+T.

Android TL simgesi Nasıl Yapılır?

Alt gr + T tuşlarına aynı anda basarsanız ₺ sembolü yazılacaktır. ctrl + alt + T tuşlarına aynı anda bastığınızda da ₺ simgesi yazılacaktır.

TL nasıl oluyor?

Klavyeden ₺ buradaki gibi Türk lirası tl işareti yapmak için "AltGr + T" tuşlarına basmamız gerekmektedir. Öncelikle space (boşluk) tuşunun sağında yer alan Alt Gr butonuna basıyoruz. Ardından harflerin olduğu alandan T harfine basıyoruz. Böylelikle ₺ buradaki gibi tl işareti simgesi yapabiliriz.

Bilgisayar klavyesinde para işareti nasıl yapılır?

Para İşareti Bilgisayarda Nasıl Yapılır?
  1. Windows işletim sistemlerinde TL simgesini yazmak istiyorsanız, alt gr tuşuna basılı tutmanız gerekir, akabinde t tuşuna basmanız gereklidir. ...
  2. Mac işletim sistemine sahipseniz ₺ işareti yapmak için izlemeniz gereken adımlar; Alt + T tuşlarına aynı anda basmak olacaktır.

Klavyeden TL Simgesi Nasıl Yapılır?

Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde TL işaretini yapmanın kısayolu AltGr + T tuşlarına beraber basmaktır. Mac işletim sistemlerinde ise TL işareti yapmanın kısayolu Option + T tuş kombinasyonunu kullanmaktır.