Laterjik ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Laterjik ne demek tıp?
  2. Stupor ne demek tıp?
  3. Bebeklerde Letarji nedir?
  4. Uyku koması ne demek?
  5. Letarji nedir ne demek?
  6. Letarji ve konfüzyon nedir?
  7. Koopere ne anlama gelir?
  8. Stupor nedir psikoloji?
  9. Letarji neden olur?
  10. Komanın en önemli belirtisi nedir?
  11. Somnolans Letarji ne demek?
  12. Mental bulanıklık nedir?
  13. Konfüzyon nasıl oluşur?
  14. Hastanın kooperasyonu nedir?
  15. Depresif stupor nedir?
  16. Letarjik görünüm nedir?
  17. Konfüze olmak ne demek?
  18. Zihin bulanıklığı ne demek?

Laterjik ne demek tıp?

Letarjik uyku, yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve patolojik bir uyku durumudur. Uyku durumu günlerce, aylarca, hatta yıllarca sürebilir. Letarji, lethe (bilinçsizlik) ve argia (hareketsizlik) kelimelerinden türetilen Latince bir ifadedir.

Stupor ne demek tıp?

Stupor, kritik zihinsel işlev eksikliği ve etkilenen kişinin neredeyse tamamen tepkisiz olduğu ve sadece ağrı gibi yoğun uyaranlara cevap verdiği bir bilinç seviyesidir.

Bebeklerde Letarji nedir?

Letarji, uyaran olmadığı durumlarda hastanın uykulu göründüğü, stimüle edildiğinde ise bilincin normal izlenimi verdiği bilinç durumudur. Obduntasyon, hastanın uyarıyla dahi aşırı şekilde uykulu göründüğü, kendi haline bırakılınca uyuduğu tablodur.

Uyku koması ne demek?

Tıpta koma (Yunanca: κῶμα; koma "derin uyku" anlamına gelir) bir kişinin altı saatten fazla süren bilinçsizlik durumudur. Bu durumdaki kişiler ağrılı uyaranlarla, ışık ya da sesle uyandırılamaz. Normal uyku-uyanıklık döngüsünden yoksundur ve kendi isteği ile eylem başlatamaz.

Letarji nedir ne demek?

Letarji; yorgunluk veya enerji eksikliği, halsizlik durumu olarak tanımlanan bir bilinç düzeyidir.

Letarji ve konfüzyon nedir?

Konfüzyon : Bilincin bulutlanması/sislenmesidir. Dikkatsizlik, basit emirleri yerine getirememe, sorulara yanlış yanıt verir, Kooperasyon güçlüğü vardır, Oryantasyonu bozuktur. Letarji : Tekrarlayan sözel yada hafif ağrılı uyaran ile uyanır, uyaran olmadığı dönemde uykuya meyillidir.

Koopere ne anlama gelir?

Koopere :İşbirliği halinde bulunma. Konfüze (zihin karışıklığı) : Uyanık olmakla birlikte kişi, yer ve zaman ortantasyonunun olmaması.

Stupor nedir psikoloji?

stupor - stupor | Psikoloji Sözlüğü kısmi uyarılabilirlik ve farkındalığın olduğu, kişinin ancak çok şiddetli uyarıcılara tepki verdiği (örn., şiddetli ağrı) bilinç durumu. Uyarılabilirlik ve bilinç açıklığı bakımından, komanın daha hafif bir hali sayılabilir.

Letarji neden olur?

Uyuşukluk, yetersiz uyku, aşırı zorlama, aşırı çalışma, stres, egzersiz eksikliği, yanlış beslenme, can sıkıntısı veya bir hastalık veya bozukluk belirtisine bağlı da ortaya çıkabilir. İlaçların bir yan etkisi olabilir veya ilaç ve alkol, ilaç-ilaç arasındaki etkileşimlerden de kaynaklanabilir.

Komanın en önemli belirtisi nedir?

Kapalı gözler, ışığa tepki vermemek gibi zayıf beyin sapı refleksleri, refleks dışında uzuvlarda meydana gelen tepkisizlik, refleks dışında ağrılı uyaranlara karşı tepkisizlik, düzensiz solunum koma belirtileri arasında yer alır.

Somnolans Letarji ne demek?

Somnolans (letarji): Hasta uykuya eğilimlidir. Sesli uyaranlarla uyanıp sorulanlara doğru cevaplar verir. Fakat kendi haline bırakılınca yeniden uyuklamaya başlar. Stupor: Sesli uyaranlara cevap alınamaz.

Mental bulanıklık nedir?

Bilinç bulanıklığı enerjinizi tüketen, odaklanma sorunlarına yol açan ve “kafanızı toplamayı” zorlaştıran zihinsel bir yorgunluk durumuna deniliyor. Bilinç bulanıklığının nedenleri hastalık durumları, ilaçların yan etkileri, gizli alerjiler, uykusuzluk, susuzluk ve fazla yemek olabilir.

Konfüzyon nasıl oluşur?

Özellikle kafaya alınan darbeler sonucunda konfüzyon gelişmektedir. Konfüzyon'un en büyük nedenleri arasında travma görülür. Travma aniden gelişen konfüzyona neden olabilir. Bundan dolayı travma da önemli bir neden olarak görülmektedir.

Hastanın kooperasyonu nedir?

Ortodontik tedavide hasta kooperasyonu denildiğinde, hastanın tedavi süresince hekimiyle yaptığı işbirliği ve tedaviye göstereceği ilgi ve uyum akla gelmektedir.

Depresif stupor nedir?

Bu davranışa psikomotor retardasyon adı verilir ve çoğunlukla psikotik depresyonlarda görülür. Hastanın hiç hareket etmediği, konuşmadığı, idrarını tutamadığı ve yemek yemeyi reddettiği durumlar az da olsa görülebilir (depresif stupor).

Letarjik görünüm nedir?

Yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve sürekli patolojik uyku durumu. Letarji; yorgunluk veya enerji eksikliği, halsizlik durumu olarak tanımlanan bir bilinç düzeyidir. Depresyon, azalmış motivasyon veya ilgisizlik eşlik edebilir.

Konfüze olmak ne demek?

Konfüzyon klinik bir belirti olup; patolojik derecede zihin bulanıklığı, sersemlemeyi tanımlar. Çoğunlukla yer ve zamanda oryantasyon bozuklukları görülür ve/veya sıklıkla hafıza kaybı vardır. Özellikle yaşlı hastalarda ameliyat sonrasında daha sık gözlenir.

Zihin bulanıklığı ne demek?

Bilinç bulanıklığı enerjinizi tüketen, odaklanma sorunlarına yol açan ve “kafanızı toplamayı” zorlaştıran zihinsel bir yorgunluk durumuna deniliyor. Bilinç bulanıklığının nedenleri hastalık durumları, ilaçların yan etkileri, gizli alerjiler, uykusuzluk, susuzluk ve fazla yemek olabilir.