Arman ne demek türkçesi?

İçindekiler:

  1. Arman ne demek türkçesi?
  2. Ermeni dilinde yan ne demek?
  3. Arman hangi ülke?
  4. Ermenilerin isimlerinin yan ile bitmesi nedir?
  5. Arhan isminin anlamı nedir?

Arman ne demek türkçesi?

İsmin Türkçe anlamı hasret ile yanmak aşırı çok özlemek şekillinde yorumlanmaktadır. Ayrıca fars kökenli bir isim olan arman isimi için kaynaklarda harman yeri veya armağan kelimesinden köken alarak hediye anlamları da bulunmaktadır.

Ermeni dilinde yan ne demek?

Her şey tarihi gerçekleri hatırlatarak bu topraklarda yaşanan olayların farkındalığını artırmak için. Sitemizde geçen hafta Türkiye ve Ermeni Hayaleti kitabının tanıtımını yapmıştım. ... Ermenilere soyadlarında bulunan “oğlu” anlamına gelen -yan son ekini koyma hakkı tanınmıyor.

Arman hangi ülke?

Giorgio Armani S.p.A., İtalya merkezli bir moda evidir. Şirket, 1975 yılında Giorgio Armani tarafından kurulmuş olup ürünleri arasında haute couture, konfeksiyon ürünleri, ayak giyimi, gözlük, kuyum, kozmetik ürünleri, kol saatleri ve giyim aksesuarları bulunmaktadır.

Ermenilerin isimlerinin yan ile bitmesi nedir?

Ermenilere soyadlarında bulunan “oğlu” anlamına gelen -yan son ekini koyma hakkı tanınmıyor. ... Ülkemiz ekonomisine can veren bu meyvenin Latince adı Prunus armeniaca yani Ermeni Eriği.

Arhan isminin anlamı nedir?

Arhan isminin birden çok anlamının varlığı söz konusudur. Türkçe kökenli bir isim olan Arhan isminin ilk anlamı üstün nitelikli manasına gelmektedir. Aynı zamanda Arhan ismi dürüst hükümdar anlamını da taşıyor.