60 nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. 60 nasıl yazılır?
  2. Saat nasıl yazılır TDK?
  3. On bin Nasıl Yazılır?
  4. ALTI bin nasil yazilir?
  5. Milyon nasıl yazılıyor?
  6. Göz altı torbaları nasıl yazılır TDK?

60 nasıl yazılır?

Bunun yanı sıra daha birçok kelimenin doğru yazılışını sabah.com.tr adresinden bulabilirsiniz. ALTMIŞ NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre ''altmış'' olarak yazılmaktadır.

Saat nasıl yazılır TDK?

Saatler ve dakikalar metin içinde yazıyla da yazılabilir: saat dokuzu beş geçe, saat yediye çeyrek kala, saat sekizi on dakika üç saniye geçe, mesela saat onda vb.

On bin Nasıl Yazılır?

On bin kelimesi rakamlarla 10.000 şeklinde yazılır. Diğer sayılarda olduğu gibi on bin sayısının da ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. TDK'ya göre on bin nasıl yazılır ve cümle içerisinde nasıl kullanılır?

ALTI bin nasil yazilir?

Türkçede somut olarak yer bildiren tüm kelimelerde ''altı'' ve ''üstü'' sözcükleri ayrı yazılır. Bilinçaltı kelimesinin bitişik yazılmasının nedeni, bilinç kavramının somut değil soyut olmasıdır. Bu nedenle altı kelimesi bilinç ile bitişik yazılır.

Milyon nasıl yazılıyor?

Bir milyon ( 1.000.0.999'u takip eden ve 1.000.001'den önce gelen doğal sayıdır.

Göz altı torbaları nasıl yazılır TDK?

Örneğin: Göz altı torbası, göz altı süreci, göz altı morlukları. TDK'ya Göre Göz Altı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Göz altı, anlamına göre farklı yazılan bir kelimedir. Şüpheli kişi ya da kişileri gözetim altında tutmak anlamında kullanılıyorsa ''Gözaltı'' şeklinde yazılmalıdır.