Izbandut kime denir?

İçindekiler:

  1. Izbandut kime denir?
  2. Dilimize Italyancadan geçmiş olan izbandut kelime kökeni anlamı nedir?
  3. Zebellah Nedir anlamı?
  4. Iri yarı ne demek?
  5. Izbandut ne demek Kürtçe?
  6. Inziva nasıl yazılır?
  7. Zebellah mı Zebella mı?
  8. Kazulet neye denir?
  9. Iri kime denir?
  10. Iri yarı nasıl yazılır?
  11. Inzivada nasıl yazılır?
  12. Inziva dini nedir?
  13. Zebellah Arapça ne demek?
  14. Argoda Kazulet ne demek?
  15. Kazurat ne demek Osmanlıca?
  16. Iri yapılı gence ne denir?
  17. Iri yarı insanlara ne denir?
  18. Iri yarı kelimesi nasıl yazılır TDK?
  19. Baştan mı baştan mı?
  20. Inziva hangi dilde?

Izbandut kime denir?

Görünüşü ve davranışı ile korku veren (iri yarı adam): “Hanife, iki izbandut herifin yanından geçeceği anı mümkün olduğu kadar tehire çalışıyordu.” -H. E. Adıvar.

Dilimize Italyancadan geçmiş olan izbandut kelime kökeni anlamı nedir?

İzbandut kelimesinin kökeni Türk Dil Kurumu'nda da belirtildiği üzere İtalyanca "sbandato" kelimesidir. "Sbandato" kelimesinin anlamı ise "kaçak, serseri, kanun kaçağıdır." Bu bağlamda soru ve cevapta herhangi bir yanlışlık yoktur.

Zebellah Nedir anlamı?

Zebellah da iri yarı olan insanlar için kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Zebellah Nedir? ... İri yarı, uzun ve biçimsiz insanlara verilen sıfattır.

Iri yarı ne demek?

İRİYARI. birl. sıf. (Anlamı güçlendiren tekrar kelimesi yarı ile) Bedeni çok gelişmiş, iri yapılı, cüsseli: Ortağım haşin bakışlı, çatık kaşlı, orta yaşlı, iriyarı bir kadın… (Hüseyin R.

Izbandut ne demek Kürtçe?

rum korsanı anlamına gelen kelime.

Inziva nasıl yazılır?

Bazı örneklerde görülen "izdiva, inzıva" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "inziva"dır. İNZİVA NE DEMEK? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki anlamı "Toplum hayatından kaçıp tek başına yaşama" olan inziva, Arapça kökenlidir.

Zebellah mı Zebella mı?

ZEBELLÂ – ZEBELLÂH i. (Ar. zebella') Çok iri yarı, insanı ürkütecek kadar iri kimse.

Kazulet neye denir?

Halk arasında yaygın olarak kullanılan kazulet kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. ... Genellikle davranışları kaba saba olan ve ağır hareket eden hantal insanlar için kullanılan bu sözcük Türkçe dışında Bulgarca ve Arnavutça gibi Balkan dillerine de geçmiştir.

Iri kime denir?

TDK iri ne demek? Olağandan daha hacimli, olağanı aşan büyüklüğü olan, ince karşıtı: “Onun getirdiği kızarmış eti, şarabı, iri ve sulu elmaları acele yuttu.” -Ö.

Iri yarı nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle İriyarı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İri yarı şeklinde olmalıdır.

Inzivada nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, inziva şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "izdiva, inzıva" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "inziva"dır.

Inziva dini nedir?

Arapça kökenli olan inziva kelimesi “zvy” kökünden gelmektedir. Arapça' da inziva kelimesi bir köşede kalma veya yalnız kalma anlamına gelmektedir. ... Dini açıdan ise inziva; dış dünyayla bütün bağlantılarını keserek Tanrı'yla birleşebilmek için insanın kendi içine kapanması demektir.

Zebellah Arapça ne demek?

kelimenin aslı "zebella"dır. arapça kökenlidir. iri yarı kimse anlamına gelir. büyük ihtimalle halk arasına söylenirken sonuna "h" harfi de eklenmiştir.

Argoda Kazulet ne demek?

1. Yüzüne bakılmayacak kadar sevimsiz ve çirkin anlamına gelir.

Kazurat ne demek Osmanlıca?

(ﻗﺎﺫﻭﺭﺍﺕ) i. (Ar. ḳāẕūre “pislik, kir”in çoğul eki -āt almış şekli kāẕūrāt) Dışkı.

Iri yapılı gence ne denir?

Bazı çocuklar ve gençler yaşından farklı olarak daha fazla serpilip büyüler. Özellikle tombul ya da iri yapılı genç irisi çocuklar olurlar. Böyle çocuk ve gençlere toraman denmektedir.

Iri yarı insanlara ne denir?

2. Izbandut. 'Izbandut' iri yarı insanları tarif etmek için kullanılsa da, "Osmanlılar tarafından Rum korsanlarına verilen bir isim"dir.

Iri yarı kelimesi nasıl yazılır TDK?

İri yarı mı?” yoksa “İriyarı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle İriyarı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İri yarı şeklinde olmalıdır.

Baştan mı baştan mı?

Bu kelime genellikle Baştanbaşa şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Baştan başa şeklinde olmalıdır.

Inziva hangi dilde?

Arapça' da inziva kelimesi bir köşede kalma veya yalnız kalma anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre inziva kelimesinin anlamı; toplum hayatından kaçıp tek başına yaşama şeklinde verilmiştir.