Emekliler asgari geçim indirimi alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Emekliler asgari geçim indirimi alabilir mi?
  2. Emekli eş agi ALIR MI?
  3. 2020 Emekli agi ne kadar?
  4. Aile yardımı ödeneği kime verilir?

Emekliler asgari geçim indirimi alabilir mi?

Emeklilerin aylıklarından doğrudan vergi kesintisi yapılmadığından emekliler AGİ alamıyorlar. Eğer emekli fiilen hala bir iş yerinde çalışıyorsa aldıkları maaştan vergi kesintisi yapıldığından, işveren tarafından Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ödenmesi gerekmektedir.

Emekli eş agi ALIR MI?

Gelir idaresi, mün hasıran emekli maaşı alanların da çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan olarak kabul edileceğini belirtiyor. Bu değişikliğin “Aile Durumu Bildirimi” ile işverene bildirildiği tarih itibarıyla çalışan kişinin, emekli olan eşi için asgari geçim indiriminden faydalanması mümkün oluyor.

2020 Emekli agi ne kadar?

AGİ de merak edilen ücretlerden biri. Buna göre 2020 yılında alınabilecek en düşük AGİ 220,73 lira oldu. Yapılan yüzde 15,03'lük artışla brüt lira, net lira 70 kuruş olarak açıklanan rakamın ardından, işçi ve işverenleri ilgilendiren diğer detaylar da ortaya çıktı.

Aile yardımı ödeneği kime verilir?

657 sayılı Kanunun 203 üncü maddesine göre, aile yardımı ödeneği devlet memurlarına her ay aylıklarıyla birlikte ödenmektedir. Karı ve kocanın her ikisi de memur iseler bu ödenek yalnız kocaya verilir. Aile yardımı ödenekleri hiç bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve borç için haczedilemez.