Kurşun kalemin içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Kurşun kalemin içinde ne var?
  2. Fatih kalem nerede üretiliyor?
  3. Fatih Kalem hangi ülkenin?
  4. Fatih Kalem kime ait?
  5. Mikro kalem nerede üretiliyor?
  6. Adel hangi ülkeye ait?

Kurşun kalemin içinde ne var?

Kurşun kalem adı verilmesinin nedeni ise 16. yüzyılda grafit madeni bulmuş olan İngiliz bilimcinin onu bir çeşit kurşun elementi sanmasıyla ortaya çıkmıştır. Ancak iki yıl sonra bir çeşit karbon olduğu anlaşılarak kurşun kalemin ucunda yer alan maddenin de kurşun madeni olmadığı ve grafit madeni olduğu belirtilmiştir.

Fatih kalem nerede üretiliyor?

Fatih, Denizli'deki fabrikasında kurşun kalemin yanı sıra boya kalemleri, jumbo boya kalemleri, okul öncesi çocuklara hitap eden kalemler; teknik resim, sanat ve mühendislikte kullanılan H ve B serisi dereceli kalemler üretiyor. 18 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 25 bin metrekare alanda üretimini ...

Fatih Kalem hangi ülkenin?

Fatih Kalem; kurulduğundan bugüne kadar, sektördeki varlığını; kalite ve kırtasiye sektöründe çözüm üreten işlevsel bir ağ olarak sürdürmüş, Türkiye'nin önde gelen kalem üreticisi ve kırtasiye ürünleri satış firması olmuştur.

Fatih Kalem kime ait?

Fatih Kalem, 1993 yılında Kemal Çiftcioğlu tarafından kurulan Fatih Kalem San ve Tic. A.Ş. bünyesindeki kalem ve kırtasiye ürünleri markasıdır. Ağaç cidarlı kurşun kalem, boya kalemleri, kopya ve çizim kalemleri üretimi ve satışını yapmaktadır.

Mikro kalem nerede üretiliyor?

Mikro Kalem, 2005 yılında Musa Mert Şahin tarafından kurulan Şahin Kırtasiye bünyesindeki defter, çanta, silgi, kurşun kalem ucu, kalemtraş, tükenmez kalem, versatil çeşitleri vb. ürünlerin markasıdır. Mikro markalı ürünlerini İzmir'de üretmektedir.

Adel hangi ülkeye ait?

Adel Kalemcilik, 1969'da İstanbul'da kurulan kırtasiye ürünleri üreticisi firma. Anadolu Grubu ve Faber-Castell ortaklığında faaliyet göstermektedir. Avrupa genelindeki ağaç cidarlı kalemlerin üretiminin yaklaşık %13'ü şirket tarafından gerçekleştirilmektedir.