Dut kurusu kürü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Dut kurusu kürü nasıl yapılır?
  2. Egzama için dut nasıl kaynatılır?
  3. Dut kürü neye iyi gelir?
  4. Günde ne kadar kuru dut tüketilmeli?
  5. Dut yaprağı neye iyi gelir?
  6. Dut Yapragindan sarma yapılır mı?

Dut kurusu kürü nasıl yapılır?

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için.

Egzama için dut nasıl kaynatılır?

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atılır ve altı dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatmaya devam edilir. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirilir, el yakmayacak derecede olduğunda egzamalı eller kabın içerisine konulur ve en az on dakika etki ettirilir.

Dut kürü neye iyi gelir?

Dut kurusunun faydaları
  • Doğal bir antibiyotiktir.
  • C vitamini deposudur.
  • Antioksidan kaynağıdır.
  • Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
  • Sindirim sistemine fayda sağlar.
  • Karaciğer ve böbrek hastalıklarına iyi gelir.
  • Diş eti rahatsızlıklarına faydalıdır.
  • Kemik gelişimini destekler.
Daha fazla öğe...

Günde ne kadar kuru dut tüketilmeli?

Kuru dut içerisinde yüksek miktarda protein barındırdığından normal ölçülerde kilosu olan birisi tarafından günde 1 avuç tüketilebilir. Ancak rejim yapan biriyseniz ve kuru dutun faydalarından yeterince yararlanmak istiyorsanız yemeklerden önce 1 çorba kaşığı kuru dut tüketebilirsiniz.

Dut yaprağı neye iyi gelir?

Dut yaprağı çayının idrar söktürücü etkisi vardır ve vücudunuzdaki ödemi atmanıza yardımcı olur. Dut yapraklarından oluşan çayı içmek aynı zamanda kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olmaktadır. Dut yaprağının kalp rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Dut Yapragindan sarma yapılır mı?

Dut Yaprağı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? ... Körpe dut yapraklarını bu harçla sarın ve tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve 2 su bardağı su koyup pişirin. Soğuk servis edin.