Bekarlık belgesini nereden alabilirim?

İçindekiler:

  1. Bekarlık belgesini nereden alabilirim?
  2. Evli olduğuma dair belge nereden alınır?
  3. Evlilik Beyannamesi nasıl alınır?
  4. Apostilli dogum belgesi nereden alinir?
  5. Yabancı bekarlık belgesi nasıl alınır?
  6. Konsolosluk apostil yapar mı?
  7. Medeni durum belgesi nasıl alınır?
  8. Evlilik Beyannamesi ne?
  9. Apostilli evlilik belgesi nereden alınır?
  10. Yurtdışında apostil nasıl yapılır?

Bekarlık belgesini nereden alabilirim?

Bekarlık Belgesi Nereden Alınır? Kişinin resmi otoriteler nezdinde bekar olduğunu ispatlayan, herhangi bir evlilik kaydının bulunup bulunmadığını ortaya döken belgeye bekarlık belgesi adı verilir. Kişi, yaşadığı ülkede bağlı bulunduğu nüfus müdürlüklerinden söz konusu belgeyi temin edebilir.

Evli olduğuma dair belge nereden alınır?

Türk vatandaşlarının evlenme ehliyet belgesi almak istemeleri durumunda bağlı oldukları nüfus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgelerini alabilirler. Fakat yabancı uyruklu kişiler için durum biraz farklıdır.

Evlilik Beyannamesi nasıl alınır?

Evlenme izin belgesi, çiftlerin ikamet ettiği il veya ilçe belediyelerinin evlendirme dairesinden alınabilir. Evlenme izin belgesi, Evlenme Beyannamesi'nin bir parçası veya bir bölümüdür. Evlenmek için izin belgesi alması gerekmeyen çiftler için Evlenme Beyannamesi tek nüsha olarak düzenlenir.

Apostilli dogum belgesi nereden alinir?

Belge yurt içindeki vatandaşlarımız tarafından en yakın il veya ilçe nüfus müdürlüklerinden alınabilmektedir. Yurt dışındaki vatandaşlarımız ise sıkça doğum belgesi konsolosluktan alınır mı sorusunu sormaktadırlar. Dışişleri temsilcilikleri tıpkı ülkemizdeki kamu kurumları gibi hizmet vermektedir.

Yabancı bekarlık belgesi nasıl alınır?

Bekarlık Belgesini İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında iseniz Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliklerinden temin edebilirsiniz. Genellikle Bekarlık belgelerinin orijinaline de apostil onayı talep edilmektedir.

Konsolosluk apostil yapar mı?

Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçilik / Konsolosluk Onayları Yeminli tercüme bürosu tarafından tercüme edilen bu belgenin ilgili tercüme bürosunun kaydının olduğu bir noterde noter onayının yapılması gerekir. Noter onayından sonra, onayı yapan noterin bulunduğu ildeki valilik veya kaymakamlıklarda Apostil Onayı yapılır.

Medeni durum belgesi nasıl alınır?

Bekarlık Belgesini İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında iseniz Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliklerinden temin edebilirsiniz. Genellikle Bekarlık belgelerinin orijinaline de apostil onayı talep edilmektedir.

Evlilik Beyannamesi ne?

Evlenme izin belgesi, çiftlerin bazı farklı şartlar oluşması durumunda, evlenebilmesi için gerekli olan belgedir. Evlenme beyannamesi olarak bilinen belgenin bir parçası ya da bölümüdür. Çiftlerin kendi ikamet adresi dışında bir bölgede evlenmek istemeleri halinde, bu belgeyi almaları zorunludur.

Apostilli evlilik belgesi nereden alınır?

Formül B belgesi yurtiçinde; İl yada İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında Konsolosluk yada Büyükelçiliklerden temin edilir. Evlenme belgesinin uluslararası geçerlilik kazanabilmesi için genellikle apostil onaylı olarak talep edilmektedir.

Yurtdışında apostil nasıl yapılır?

Günümüzde evlilik cüzdanının diğer ülkelerde de geçerli olabilmesi için Apostil onayının alınması gerekir. Tabi bu onay sadece Apostil ülkelerinde kabul edilir. Belgenin apostili yurtiçinde kaymakamlıkta ya da valilikte yapılır. Yurtdışında ise ilgili yetkili makamlara gidilerek apostil onayı için başvuru yapılır.