Saunada neler vardır?

İçindekiler:

  1. Saunada neler vardır?
  2. Hamamda tansiyon yükselir mi?
  3. Buhar odasına ne denir?
  4. Hamama hangi hastalar giremez?

Saunada neler vardır?

Sauna sobalarının üzerine konulan sıcak taşlar, ısıyı hapsederek ortamın uzun süre sıcak kalmasına katkıda bulunur. Sauna içerisinde sıcak ve kuru havanın bulunduğu ,insanların rahatça yatıp oturabilecekleri kadar büyüklüğü olan ahşaptan yapılmış bir çeşit sıcak hava banyosudur.

Hamamda tansiyon yükselir mi?

Özellikle hamam, sauna gibi ani sıcak hava ortamlarına maruz kalan vücutta oluşan değişiklikler kan akımı, tansiyon ve damarları etkiliyor. Eğer yüksek tansiyon gibi kalp damar sağlığınızı etkileyen bir sorununuz varsa bu durumun sizi kalbi krize kadar giden bir sorunlar ağına sokabileceğini bilmelisiniz.

Buhar odasına ne denir?

Kısacası spor yaptıktan sonra sauna ya da buhar odası kullanımı vücudun daha çabuk toparlanmasını sağlar. Bu nedenledir ki çoğu spor salonunda buhar odası ve sauna kullanımı yaygındır. Tesisimizdeki bütün üyeliklerde, spor sonrasında konforunuz ve rahatlamanız için sauna ve buhar odası kullanımı dahildir.

Hamama hangi hastalar giremez?

· Akıl hastaları ve ağır psikolojik problemleri olan hastalar, · İleri yaşta ve düşkün hastalar, · Aşırı şişman hastalar.