Vakıf Mütevelli Heyeti ne yapar?

İçindekiler:

  1. Vakıf Mütevelli Heyeti ne yapar?
  2. Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?
  3. Vakıf mütevelli heyeti kimlerden oluşur?
  4. Mütevelli Heyeti maaş alır mı?
  5. Mütevelli Heyeti ne işe yarar?
  6. Vakıf Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşur?
  7. Mütevelli Heyeti ne zaman toplanıyor?
  8. Mütevelli Heyeti kararı ne demek?
  9. Il sosyal yardımlaşma ve dayanişma Vakfı mütevelli heyeti kimlerden oluşur?
  10. Vakıf Mütevelli Heyeti en az kaç kişiden oluşur?
  11. Mütevelli Heyeti ne zaman toplanır?
  12. Mütevelli Heyeti Baskani kim tarafindan secilir?
  13. Vakıf senedinde bulunan ögeler nelerdir?
  14. Vakıf kurmak için kaç kişi?
  15. Sosyal Yardımlaşma heyet toplantısı ne zaman?
  16. Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardımları nelerdir?
  17. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kimlerden oluşur?
  18. Heyet en az kaç kişiden oluşur?
  19. Vakıf kac kişi ile kurulur?

Vakıf Mütevelli Heyeti ne yapar?

VAKIF MÜTEVELLİ HEYETİNİN GÖREVLERİ Mahalli şartlara uygun olarak, vakıf gelirlerinin dağıtımının usul ve esasları ile yardım miktarlarını tespit etmek. Bilanço ve ekleri ile yıllık programları hazırlamak. Vakıf işlerinde uygulanacak prensipleri tespit etmek ve vakfın amacına ulaşabilmesi için gerekli kararları almak.

Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?

İki Haftada bir toplanan Mütevelli Heyeti tüm başvuruları inceler ve karara bağlayarak sonuçlandırır. Olumlu sonuçlanan başvurular hak sahibine ayni veya nakdi olarak teslim edilir ya da düzenli merkezi yardım olması durumunda ödeme döneminde ilgili ödeme yerinden yardım teslim alır.

Vakıf mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

Mütevelli Heyeti, 5263 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 09.12.2004 tarih ve 25665 sayılı resmi gazetede yayımlandığına göre şöyle oluşmuştur; Vakfın Başkanı Kaymakam olup, Belediye Başkanı, Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Müftüsü ile ilçe dâhilinde İlçe Kaymakamı'nın ...

Mütevelli Heyeti maaş alır mı?

Bunun dışında ne Mütevelli Heyet üyelerinin, ne de Vakfa üye olacak şahısların vakfa üye olma sırasında ne de üyelikleri devam ettiği süre zarfında ödeyecekleri herhangi bir ücret bulunmamaktadır.

Mütevelli Heyeti ne işe yarar?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın yönetim ve temsile yetkili organı Mütevelli Heyeti'dir. Vakıfların karar organları, "Vakıf Mütevelli Heyeti"dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir.

Vakıf Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşur?

Madde 11- Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe iki yıllığına seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu üyelerinden çoğunluğunun mütevelli heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.

Mütevelli Heyeti ne zaman toplanıyor?

MADDE 7- Vakıf Mütevelli Heyetinin toplantı gün, yer ve saati ayında tespit edilebilir. Heyet her zaman Başkanın daveti üzerine toplanır.

Mütevelli Heyeti kararı ne demek?

Vakıfların karar organları, "Vakıf Mütevelli Heyeti"dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir. Kararlar toplantıya katılanların salt oy çokluğu ile alınır. Eşit oy olması durumunda Vakıf başkanının oyu 2 oy olarak kabul edilmektedir.

Il sosyal yardımlaşma ve dayanişma Vakfı mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

b) Mütevelli Heyeti : Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Grup Başkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü,Müftü ile her faaliyet dönemi için muhtarların kendi aralarından seçecekleri 2 muhtar üye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının seçeceği 2 üye ve ilçede yardım amaçlı ...

Vakıf Mütevelli Heyeti en az kaç kişiden oluşur?

Madde 11- Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe iki yıllığına seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu üyelerinden çoğunluğunun mütevelli heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.

Mütevelli Heyeti ne zaman toplanır?

MADDE 7- Vakıf Mütevelli Heyetinin toplantı gün, yer ve saati ayında tespit edilebilir. Heyet her zaman Başkanın daveti üzerine toplanır.

Mütevelli Heyeti Baskani kim tarafindan secilir?

MADDE 6 – (1) Mütevelli Heyet üyeleri kendi aralarından bir başkan seçer. Başkanın görev süresi dört yıldır. Başkan, gerekli gördüğü takdirde Mütevelli Heyet üyeleri arasından bir Başkan Vekili seçer. Başkanın görev başında olmadığı sürelerde, Başkan vekili kendisine vekâlet eder.

Vakıf senedinde bulunan ögeler nelerdir?

Vakıf senedinde vakfın adı, (merkez) ikametgah adresi, vakfın gayesi, faaliyetleri, tahsis edilen mallar ve haklar, uzuvları (organları) ve teşkilatı gösterilir.

Vakıf kurmak için kaç kişi?

Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe iki yıllığına seçilecek 3 asil ve 2 yedek üyeden oluşur.

Sosyal Yardımlaşma heyet toplantısı ne zaman?

Dosya Takip Kısmınca gerekli ev tahkikatı ve sosyal durum incelemesi yapıldıktan sonra her hafta Çarşamba günleri saat 14:30' da yapılan Vakıf Mütevelli Heyet toplantısında, Müracaatçının dosyası ve yapılmış olan incelemeleri, Mütevelli Heyetin görüşüne sunulur.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardımları nelerdir?

SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARININ YAPTIĞI İŞ VE İŞLEMLER
  • Nakdi yardım.
  • Ayni Yakacak Yardımı (kömür)
  • Eğitim Yardımları
  • Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımı
  • Afet Destekleri (yangın, sel vb.)
  • Gelir Getirici Proje Destekleri.
  • İstihdam Yardımları

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kimlerden oluşur?

İlçemiz Vakfının Mütevelli Heyeti; Kaymakam Başkanlığında Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi, Müftü, Muhtarlarımızın kendi aralarından seçtikleri 1 Mahalle ve 1 Köy Muhtarı ve İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 hayırsever vatandaştan oluşur.

Heyet en az kaç kişiden oluşur?

Madde 4 – Mütevelli Heyeti, Üniversitenin en yüksek karar organı olup, Üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eder. Mütevelli Heyet, Kurucu Vakıf Mütevelli Heyeti veya Yönetim Kurulu tarafından 5 yıl için seçilen Kanun ve Yönetmeliklerde öngörülen koşulları taşıyan en az yedi kişiden oluşur.

Vakıf kac kişi ile kurulur?

Dernek kişi topluluğu iken, vakıf kurmak ise mal varlığı topluluğudur. Dernek kuruluşunda en az 7 kişi olmanız gerekirken, vakıf kuruluşunda sadece gerekli asgari sermaye tutarını tahsis etme şartı aranır. Bu nedenle en az 1 kişi ya da daha fazla kişi ile vakıf kuruluşunu gerçekleştirmeniz mümkün.