Bedbaht ne demektir kısaca?

İçindekiler:

  1. Bedbaht ne demektir kısaca?
  2. Kuranda bedbaht ne demek?
  3. Bedbaht nasil yazılır?
  4. Bedbaht ne demek Osmanlıca?
  5. Bedbaht kelimesi nereden gelir?
  6. Bedbaht Arapça ne demek?
  7. Eski Türkçede bedbaht ne demek?
  8. Ali Cenap ne demek TDK?
  9. Alicenap hangi dil?
  10. Ali Cenap kimdir?
  11. Alicenap ne anlama gelir?

Bedbaht ne demektir kısaca?

Bu kelimelerin anlamları Türk Dil Kurumu Sözlüklerinde bulmak mümkündür. ... - Bedbaht Etmek: Bedbaht etmek kelime anlamı bir kişiyi üzmek anlamında kullanılmaktadır. Bir kişinin karşısındaki kişiyi üzmesi, o kişiyi bedbaht etmesi anlamına gelmektedir. - Bedbaht Olmak: Mutsuz, bahtsız, talihsiz anlamına gelmektedir.

Kuranda bedbaht ne demek?

(ﺑﺪ ﺑﺨﺖ) sıf. ve i. (Fars. bed “kötü” ve baḫt “tâlih” ile bed-baḫt) Tâlihi kötü olan, bahtsız, tâlihsiz (kimse): Gül yüzleri tül örtülü bedbaht kadınlar (Cenap Şahâbeddin).

Bedbaht nasil yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, bedbaht şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "bed baht, betbaht, bedbahd" gibi yazımlar ise imla hatasıdır.

Bedbaht ne demek Osmanlıca?

Türkçe sözcük, Ön ad halinde mutsuz, bahtsız, talihsiz anlamına gelir.

Bedbaht kelimesi nereden gelir?

Türkçe sözcük, Ön ad halinde mutsuz, bahtsız, talihsiz anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan bedbaht kelimesi Farsça anlamındadır. ... Osmanlıca dilinden alınan bedbaht kelimesi بدبخت‏ anlamındadır.

Bedbaht Arapça ne demek?

bedbaht / بدبخت / بَدْبَخْتْ Talihi kötü olan, talihsiz.

Eski Türkçede bedbaht ne demek?

Türkçe sözcük, Ön ad halinde mutsuz, bahtsız, talihsiz anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan bedbaht kelimesi Farsça anlamındadır. Osmanlıca sözcük, Romanizasyon halinde tahilsiz anlamına gelir.

Ali Cenap ne demek TDK?

ÂLÎCENAP – ÂLÎCENAB. 1. Haysiyetli, şerefli, yüksek ruhlu, düşmanına bile iyilik edecek yaratılışta olan (kimse): Hem de gāyet âlîcenap ve mert (Ömer Seyfeddin).

Alicenap hangi dil?

Alicenap, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Senin annen mert, doğru ve alicenap bir kadındır. - Başkalarını tesir altında bırakması, zamanında alicenap davranması onun hakikaten kuvvetli bir kadın olduğunu ispat etmektedir.

Ali Cenap kimdir?

ÂLÎCENAP – ÂLÎCENAB. 1. Haysiyetli, şerefli, yüksek ruhlu, düşmanına bile iyilik edecek yaratılışta olan (kimse): Hem de gāyet âlîcenap ve mert (Ömer Seyfeddin). Bilseniz Nedim ne kadar mert, âlîcenap bir gençtir (Aka Gündüz).

Alicenap ne anlama gelir?

1-)bağışlayıcı olma durumu, bağışlayıcılık, yüksek ruhluluk, yüce gönüllülük, cömertlik.