Otomatik vites P nedir?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites P nedir?
  2. Otomatik vites harfleri ne anlama gelir?
  3. Otomatik vites 1 2 3 nedir?
  4. Otomatik vites M modu nedir?
  5. Hyundai otomatik vites 2 ne demek?
  6. Otomatik vites nasıl değiştirilir?
  7. PRND ne demek?

Otomatik vites P nedir?

P (Park): Aracınızı tamamen durdurduktan sonra vites kolunu getirmeniz gereken işaret budur. En önemli püf noktası aracınızın zarar görmememesi için tam olarak durmasını sağlamaktır. R (Reverse): Tıpkı manuel vitesteki R gibidir.

Otomatik vites harfleri ne anlama gelir?

Otomatik vites harfleri P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

Otomatik vites 1 2 3 nedir?

Bu konum yakıt tüketiminin arttığı konumdur. D - Drive: Aracın hareket etmesini sağlayan konumdur. 1-2-3 rakamları ise aracın sabit viteslerini gösterir.

Otomatik vites M modu nedir?

Manuel vites değiştirme modu - M Düz vites modu sürüş sırasında istenilen an seçilebilir. Gaz pedalı bırakıldığında otomobilin motoru fren yapar. Vites kolunu D konumundan geri hareket ettirerek manüel vites konumunu seçin.

Hyundai otomatik vites 2 ne demek?

2:Bu mod vites sınırını 2 olarak belirler. Bu modda da kalkış yapabilirsiniz. 1.viteste kalkar ancak 2.vitesi geçemezsiniz.

Otomatik vites nasıl değiştirilir?

Küçük vites kolunda, vites konumunu yay yüklü vites kolunu ileri veya geri ya da manuel vites değiştirmek için yanlara ittirerek değiştirin. Büyük vites kolunda, manuel vites değiştirme için bunun yerine kol sola bastırılır.

PRND ne demek?

Bir otomatik şanzımanda 3-4 ya da 5 ileri veya 7 ileri vites bulunur. Bu vitesler P-R-N-D harfleriyle ifade edilir. P harfi park halinde olmayı, R harfi geri vitesi, N harfi ekonomik bekleyişi ve D harfi de ileri hareket etmeyi ifade eder.