Allahın dilek kapısı ne zaman açık olur?

İçindekiler:

  1. Allahın dilek kapısı ne zaman açık olur?
  2. Rahmet kapısı ne demek?
  3. Ne zaman dua edilmez?
  4. Gök kapılarının açıldığı vakit hangi vakittir?
  5. Namazda dualar kabul olur mu?
  6. Ne zaman dua edilir?
  7. Ne zaman dua etmeliyiz?
  8. Namazdan sonra yapılan dua kabul olur mu?
  9. Allaha ne zaman dua edilir?
  10. Yatarken dua edilir mi?

Allahın dilek kapısı ne zaman açık olur?

İşte o kıymetli zaman dilimleri... Seher vakti, gecenin son altıda biridir. Gecenin ikinci yarısından sonra da dualar kabul olur. [Gece, akşam ile imsak vaktinin arasıdır.]

Rahmet kapısı ne demek?

"Kendisine dua kapısı açılan kimseye rahmet kapısı da açılmış demektir." (Hadis-i Şerif) Zira dua, zillet ve ihtiyaç ifadesidir. Allah'a ihtiyaç arzetmekten daha sevimli bir şey yoktur.

Ne zaman dua edilmez?

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: Şu beş gecede yapılan dua red edilmez: Regaib gecesi, Şabanın 15. [Berat] gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.

Gök kapılarının açıldığı vakit hangi vakittir?

Ö� ğle namazının ilk sünnetinin önemini de şu sözlerle bildirmiştir: “O (öğle namazı) vakti, gök kapılarının açıldığı vakittir.

Namazda dualar kabul olur mu?

Hadis-i şerifte, (Kulun Rabbine en yakın hali, namazda secdede ikendir. ... Bu dua kabul olur) ve (Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur) buyuruldu. (Buhari) Nafile namazlarda, secdede iken dua edilir, farz namazlarda secdede dua edilmez.

Ne zaman dua edilir?

İslam dinine göre dua için mutlaka uyulması gereken özel bir zaman ve mekân tahsis edilmiş değildir. Her yerde her zaman dua edilebilir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de, "Akşama ulaştığınızda ve sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde, Allah'ı tesbîh edin (namaz kılın).

Ne zaman dua etmeliyiz?

Mümin kullar kaza ve belalardan korunmak, tövbe etmek, yardım istemek ve bağışlanmak için sık sık dua okur. Dua etmenin zamanı ve mekanı yoktur. Her zaman her yerde dua edilebilir. ''Dua, ibadetin kendisidir'' hadisi duanın dinimizde ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Namazdan sonra yapılan dua kabul olur mu?

4- Namaz kılarken, secdede iken ve namazlardan sonra. Hadis-i şerifte, (Kulun Rabbine en yakın hali, namazda secdede ikendir. ... Bu dua kabul olur) ve (Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur) buyuruldu. (Buhari) Nafile namazlarda, secdede iken dua edilir, farz namazlarda secdede dua edilmez.

Allaha ne zaman dua edilir?

Her yerde her zaman dua edilebilir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de, "Akşama ulaştığınızda ve sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde, Allah'ı tesbîh edin (namaz kılın). Göklerde ve yerde hamd O'na mahsustur." buyurularak, ibadet ve duanın gün içine yayılmasının önemi vurgulanmıştır.

Yatarken dua edilir mi?

Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur. Kur'an-ı Kerim'de, “Onlar ayakta iken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar.” (Âl-i İmrân, 3/191) buyurulmaktadır.