Ingilizce steteskop nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Ingilizce steteskop nasıl yazılır?
  2. Steteskop nasıl söylenir?
  3. Steteskop nasıl icat edildi?
  4. Steteskop neyle çalışır?
  5. Hoparlör nedir ne işe yarar?
  6. Hoparlör nedir çeşitleri nelerdir?
  7. Hoparlör Türkçe bir kelime mi?
  8. Hoparlör hangi köken?

Ingilizce steteskop nasıl yazılır?

"stetoskop" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 5 sonuç stethoscope i. stethoscope i. stethoscope i.

Steteskop nasıl söylenir?

TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazımı stetoskop mu, steteskop mu? STETOSKOP NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''stetoskop'' olarak yazılır.

Steteskop nasıl icat edildi?

Steteskop ilk kez Fransız doktor René Laennec tarafından bulunmuş ve kullanılmıştır. Tam adı René-Théophile-Hyacinthe Laennec olan doktor, ilk deneylerini kağıt rulolarla yapmıştır. Yaklaşık 2 yıl süren bir çalışmanın ardından ilk steteskopu yapan doktor, daha sonra bu cihazın patentini almıştır.

Steteskop neyle çalışır?

Yüzeydeki sesle titreyen zar konik parça içindeki havaya basınç uygular ve bu basınç tüp içinden kulaklığa kadar ulaşır ve uygun yapıdaki kulaklık parçaları, sesi kulak içine yayar. Basit bir mantıkla çalışan stetoskop, bir nevi mekanik yükselticidir. Stetoskopla en çok dinlenen sesler şunlardır; Kalbin atışı

Hoparlör nedir ne işe yarar?

Hoparlör aslında bir elektroakustik dönüştürücüdür. Yani elektrik akımı olarak gelen sinyali ses dalgalarına dönüştürür. Çeşitli ortamlarda kayıtlı ses bilgisini duyulabilir hale getirir.

Hoparlör nedir çeşitleri nelerdir?

Çalışma şekillerine göre elektrodinamik, magnetostatik, elektrostatik ve elektromanyetik hoparlör olmak üzere dört tip hoparlör vardır. Hareketli bobinli hoparlörler, daire veya elips biçiminde bir diyaframdan meydana gelir. Diyafram ortası ve kenarları boyunca dizilen yaylarla metal bir çerçeveye asılıdır.

Hoparlör Türkçe bir kelime mi?

Fransızca'dan direkt olarak aldığımız “hoparlör“, bu dilde “yüksek” anlamına gelen “haut” ve “konuşmak” fiilinden gelen “parleur” kelimelerinden oluşuyor. Fransızlar'ın “lö opağlöğ” gibi-gibi telaffuz ettikleri, bizeyse her seferinde can çekiştiren bu kelimenin Türkçe'deki tam karşılığı “yüksek konuşturucu” olurdu.

Hoparlör hangi köken?

Fransızca haut-parleur "ses yükseltici" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca haut "yüksek" (NOT: Bu sözcük Latince altus sözcüğünden evrilmiştir. ) ve Fransızca parleur "konuşan" sözcüklerinin bileşiğidir.