Göğüs kafesi sıkışması için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Göğüs kafesi sıkışması için hangi doktora gidilir?
  2. Kaburga ağrılarına hangi bölüm bakıyor?
  3. Göğüs kafesi altında ağrı Hangi bölüm?
  4. Gögüs agrısı neden olur hangi doktora gidilir?

Göğüs kafesi sıkışması için hangi doktora gidilir?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Kaburga ağrılarına hangi bölüm bakıyor?

Darbe kaynaklı bir kaburga ağrınız varsa hastanelerin Ortopedi ve Nöroloji kliniğine başvurmanız faydalı olabilir. Ancak ağrının nedenini bilmiyorsanız yine hastanelerin dahiliye polikiniklerine başvurmanız gerekir. Gerektiğinde dahiliye doktoru durumunuza göre sizi başka bir bölüme yönlendirecektir.

Göğüs kafesi altında ağrı Hangi bölüm?

Göğüs alt ağrısı hangi bölümden randevu alınır? Göğüs ağrısı şikayeti yaşayan hastalar dahiliye bölümünden randevu alarak şikayetleri için doktora görünmelidir.

Gögüs agrısı neden olur hangi doktora gidilir?

Göğüs ağrısında göğüs hastalıkları bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Eğer işinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, kalpdamar cerrahisine başvurması gerekecektir. Göğüs ağrısı her yaş grubunda ortaya çıkabilir. Göğüs ağrısına, göğüs sıkışması, göğüste baskı ya da yanma hissi gibi belirtiler eşlik edebilir.