Hosting ve alan adı nedir?

İçindekiler:

  1. Hosting ve alan adı nedir?
  2. Hostname ne işe yarar?
  3. Hosting almak ne işe yarar?
  4. Host ID ne demek?
  5. Bilgisayar modeli nasıl öğrenilir?
  6. Fqdn nasıl bulunur?
  7. Özel Name Server nedir?

Hosting ve alan adı nedir?

Her internet sitesinin bir domain'i ve içeriklerinin saklandığı bir hosting'i vardır. Domain hosting nedir diye merak edenler için kısaca; domain, Türkçedeki kullanımı ile “Alan Adı”, başka bir deyişle sitenizin dijital dünyadaki adresidir. Hosting ise sitenize ait tüm içeriklerinizin depolandığı yerdir.

Hostname ne işe yarar?

hostname. hostname, sistemin konak, alan ya da düğüm ismini gösteren ya da atayan bir uygulamadır. Bu isimler bir çok ağ yazılımı tarafından makinayı tanımlamak için kullanılır.

Hosting almak ne işe yarar?

Hosting hizmeti sayesinde web siteleriniz dünyanın her yerinden 7 gün 24 saat erişilebilir hale gelir. " Hosting; kişi ve organizasyonlara ait web sitelerinin ve sayfalarının kesintisiz şekilde internet üzerinde yayınlanmasını sağlayan bir web sitesi yayınlama hizmetidir.

Host ID ne demek?

İkinci kısım ise host ID olarak isimlendirilir ve ağdaki cihazın adresini belirtir. Örneğin 192.168.10.189 IP sini ele alalım. ... 189 ise host ID dir. Ağdaki cihazın hangi ağa sahip olduğunu anlayabilmesi için subnet mask(alt ağ maskesi) denilen değere ihtiyacı vardır.

Bilgisayar modeli nasıl öğrenilir?

Bilgisayarın Modeli Nasıl Öğrenilir?
  1. Bilgisayarın başlat menüsünü tıklayarak, çalıştır alanına girerek yada win+r tuşuna basarak işlemi başlatabilirsiniz.
  2. Çıkan ekrana “dxdiag” yazıyoruz.
  3. Enter tuşuna yada ekrandaki tamam tuşuna basıyoruz.
  4. Açılan menüde bilgisayara ait bütün bilgileri görebilirsiniz.

Fqdn nasıl bulunur?

Bu adres bulmak için izlemeniz gereken yol şöyle: Mac kullanıcıları için: Terminal'i açın ve 'hostname –f' yazın. Bu komut, FQDN adresinizi size sunacaktır.

Özel Name Server nedir?

NameServer (NS) adından da anlaşılacağı üzere alan adlarının sorgulanmasında kullanılan isim sunucularına verilen isimdir. Daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse, NameServer, site sunucularına bağlanmamızı sağlayan IP adreslerinin sahip olunan alan adlarıyla bağdaştırılmasını sağlar.