Itibarıyla mı itibarıyle mi?

İçindekiler:

  1. Itibarıyla mı itibarıyle mi?
  2. Şu an itibariyle ne demek?
  3. Itibariyle nasil?
  4. Itibari ne demek TDK?
  5. Şu an itibariyle nasıl yazılır?
  6. Tespit edilmiş nasıl yazılır TDK?
  7. Itibari olmak ne demek?
  8. Itibari zaman ne demek?
  9. Türkleri nasıl yazılır?

Itibarıyla mı itibarıyle mi?

Bu kelime genellikle İtibariyle şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İtibarıyla şeklinde olmalıdır.

Şu an itibariyle ne demek?

Arapça kökenli bir sözcük olan itibariyle, itibar kelimesinden türetilmiştir. Sözlük anlamı saygı olan itibar kelimesi ''ile'' eki aldığında farklı bir anlama gelir. Tek başına bir anlama gelmeyen itibariyle kelimesi ''bu bakımdan, buna göre, bununla birlikte '' anlamında kullanılır.

Itibariyle nasil?

İTİBARIYLA NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "itibariyle mi, itibarıyla mı?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı itibarıyla şeklinde olmalıdır.

Itibari ne demek TDK?

1) saygı göstermek, saymak, değer vermek: “Biz sana ağabey diye itibar ediyoruz.” -B. Felek. 2) göz önünde bulundurmak, dikkate almak: Başkalarının sözüne itibar etmez.

Şu an itibariyle nasıl yazılır?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda itibariyle kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "itibarıyla" şeklinde yazılır.

Tespit edilmiş nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tesbit etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tespit etmek şeklinde olmalıdır.

Itibari olmak ne demek?

İtibar, bir kişinin bir marka, kişi, şirket, ürün veya hizmetle ilgili öznel nitel inancıdır. İtibar, başarının anahtarıdır. İtibarı tanımlamanın en iyi yolu: İtibar, sizin veya markalarınızın karakterinin üçüncü taraf algısıdır.

Itibari zaman ne demek?

İTİBARİ ZAMAN Romanın yazılma zamanı, okunma zamanı ve üzerine inşa edildiği takvim zamanı gerçektir. Bir başka deyişle bunlar yaşadığımız zamanda birer tarihle gösterilebilir. Fakat romandaki itibari zaman kurmacadır. Çünkü gerçekte ya- şanmamış olan hayalî bir vakanın zamanıdır.

Türkleri nasıl yazılır?

Türklerin mi?” yoksa “Türkler'in mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Türkler'in şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türklerin şeklinde olmalıdır.