Staj için SGK durum belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Staj için SGK durum belgesi nasıl alınır?
  2. Öğrenci staj SGK girişi nasıl yapılır?
  3. Üniversite stajı sigorta yapılır mı?
  4. SGK durum belgesi ne?
  5. Çıraklık Eğitim sigorta girişi sayılıyor mu?

Staj için SGK durum belgesi nasıl alınır?

Değerli öğrencilerimiz staj ve işyeri eğitimi öncesi staj yapacağınız işyerlerinin bazıları sigorta giriş belgenizi talep etmekte. E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek sgk belgenizin dökümünü alabilirsiniz.

Öğrenci staj SGK girişi nasıl yapılır?

Sigortalı olarak stajyerlik yapmak isteyenlerin girişi 07 çırak veya 19 Stajyer kodu ile girişleri yapılmaktadır. Bunun dışında tamamlayıcı eğitim gören ve stajyerlik yapmak isteyen öğrencilerin sigorta bildirimlerini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından okul idaresine yapılmaktadır.

Üniversite stajı sigorta yapılır mı?

Firmalarda staj yapan üniversite ve lise öğrencilerinin sigortası yapılıp maaşları da ödenmek zorunda. 2020'de stajyer ücreti 631.19 TL. Stajyerlerin primi ise SGK tarafından karşılanmıyor. Stajyer öğrencilerin prim ödemesi okulları tarafından yapılıyor.

SGK durum belgesi ne?

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin sigorta bilgilerini gösteren bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi kullanılarak alınabilir. SGK hizmet dökümü, emekli maaşının sorgulanmasında ve prim sorgulama işlemlerinde kullanılabilir.

Çıraklık Eğitim sigorta girişi sayılıyor mu?

3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler hakkında yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası hükümleri uygulanır. Bunlar hizmet akdi kapsamında sigortalı sayılırlar.